Hlavní obsah

Paraglidista zemřel po pádu z výšky 150 metrů

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 31. srpna došlo na letišti v Mostkovicích k havárii motorového paraglidingu. Po pádu z výšky 150 metrů zemřel jednašedesátiletý pilot. Na letišti jde o druhou havárii v průběhu tří týdnů, předtím se zde zřítil motorový kluzák. Pilot skončil s těžkým zraněním ve Fakultní nemocnici v Olomouci.

Foto: HZS Zlínského kraje

Ilustrační foto

Článek

"V dopoledních hodinách došlo na letišti Stichovice, katastrální území Mostkovice, při samostatném výcvikovém školním letu, k havárii motorového paraglidingu. Padákový kluzák s motorem Labuť se náhle zřítil při manévru točení vlevo z výšky 120 až 150 metrů," uvedla prostějovská policejní mluvčí Eva Čeplová.  

Jednašedesátiletý pilot z Blanenska na místě podlehl smrtelným zraněním. Příčinu havárii šetří policie a inspektor leteckého provozu.

O tři týdny dříve na stejném letišti havarovalo motorové rogalo pilotované zkušeným letcem. Příčinou pádu z třicetimetrové výšky byl pravděpodobně náhlý poryv větru. "Při vzletu prováděl pilot pravotočivou otáčku, došlo ale k prudkému obratu doleva, po kterém rogalo havarovalo," popsala nehodu mluvčí.

Muž byl letecky transportován do Fakultní nemocnice Olomouc, kde mu diagnostikovali závažné poranění hrudníku a páteře a zlomeniny dolních končetin.

I tuto havárii šetří inspektor leteckého provozu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám