Hlavní obsah

Pálavské vinobraní 2011 odkrývá tvář

Novinky, Dana Smrčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mikulovské oslavy vína už dávají ochutnat ze svého letošního programu. Objevili se na něm třeba Charlie Straight, Tomáš Klus, Mňága a Žďorp nebo Meky Žbirka.

Článek

Unikátní kulturní show všech žánrů se odehraje na hlavních pódiích. „Vystoupí mimo jiné Long Vehicle Cirkus, Tomáš Matonoha, cimbálová muzika Kasanica, ze Slovenska přijede folklorní soubor Galgani, zahraje rocková kapela Sanitka, Yo Yo Band, Klapeto nebo Rangers,“ prozradila produkční akce Irma Konešová.

Oslavami bude žít od 9. do 11. září celé město, kromě Náměstí a amfiteátru taky zámek, zámecká zahrada, Kapucínská ulice a Kozí hrádek. „Ani letos nebude chybět večerní průvod s pochodněmi, krojový a historický průvod s králem Václavem IV., výstup na Svatý kopeček, vinařské městečko s kulturním programem, lety vrtulníků, historická tržnice, Mistrovství České republiky v rozeznávání vůní ve víně nebo atrakce pro děti,“ připomněla Markéta Sojková, ředitelka společnosti Mikulovská rozvojová, která akci pro město organizačně zajišťuje.

Předprodej vstupenek na Pálavské vinobraní odstartuje 1. června. Třídenní permanentka vyjde na 190 korun, senioři a ZTP zaplatí 170 korun. Distribuci zajišťuje Turistické informační centrum v Mikulově a Mikulovská rozvojová, která posílá vstupenky taky na dobírku. Vyplatí se s koupí neotálet, stejně jako vloni totiž půjde cena postupně nahoru. Třeba v červenci bude stát permanentka o 60 korun víc.

Penziony, hotely a ubytovny v Mikulově i okolí už hlásí na druhý zářijový víkend stop stav. Kdo si vystačí s vlastním stanem či karavanem, může složit hlavu ve stanovém městečku, které vyroste v oploceném areálu domova mládeže středního odborného učiliště. Organizátoři navíc plánují založit druhé stanové městečko.

Také letos České dráhy vypraví Mikulovský expres – vlak, který přiveze návštěvníky z Brna a okolí na vinobraní a zpět. Jízdní řády jsou na nových webových stránkách www.palavske-vinobrani.cz. „Kdo přijede autem, musí počítat s uzavírkami. Připravujeme však nová parkoviště a jednotlivá centra dění poprvé spojí kyvadlová autobusová doprava,“ doplnila Sojková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám