Hlavní obsah

Otec se synem napadli ve stanici metra strážníky

Novinky, Ondřej Kořínek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 9. ledna ve večerních hodinách mezi stanicemi metra Nové Butovice a Hůrka vykázali strážníci dva muže z metra, protože pili alkohol a řvaním obtěžovali okolí. Tito dva muži strážníky nakonec napadli.

Foto: Ondřej Kořínek

Ilustrační foto

Článek

Hlídka strážníků zaslechla hlasitý hovor plný sprostých slov v soupravě metra na trase B. Při příchodu k dvojici mužů strážníci spatřili, že starší muž má špinavé boty na sedačce metra a mladší že popíjí alkoholický nápoj. Strážníci proto vyzvali dvojici, aby vystoupila ve stanici Hůrka a vyřešili s nimi přestupek.

Po vystoupení začal strážník řešit s dotyčným osmačtyřicetiletým mužem, který se ukázal jako otec mladšího muže, přestupek. Mladší z mužů se opět napil z láhve alkoholického nápoje a strážník jej upozornil, ať tak nečiní, jelikož je to v metru zakázáno. Informují o tom webové stránky Městské policie Praha.

Reakce syna byla okamžitá a vulgární. „Já si můžu pít, kde chci, ty blbečku. Doklady ti nedám, ubožáku,“ vykřikoval mj. syn na strážníka za přihlížení svého otce. Hlídka strážníků se proto rozhodla, že mladšího muže předvede na služebnu Policie ČR k zjištění totožnosti. Otec se zastal svého syna a oba začali být značně agresivní.

Do stanice mezitím přijela další souprava metra a mladší z výtržníků chtěl do vagónu nastoupit a ujet. Strážníci se mu v tom snažili zabránit a starší z výtržníků udeřil jednoho ze strážníků pěstí do hlavy a oba v útoku na strážníky pokračovali. Přivolané posily spolu se zakročujícími strážníky mužům nasadily pouta a předaly Policii ČR.

Napadený strážník musel být ošetřen v nemocnici. Oba muži jsou podezřelí z útoku na úřední osobu.

Reklama

Výběr článků

Načítám