Hlavní obsah

Osvojte si základy sebeobrany v nově otevřeném kurzu

Novinky, Helena Šebestová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Obrana proti rdoušení či škrcení a úchopům za ruce nebo oděv, obranné kryty, techniky obrany při ohrožení na zemi, základní taktické zásady a psychologie konfliktu. S tím vším se od září můžete seznámit na Praze 10 v tříměsíčním kurzu, a zvýšit tak své šance ubránit se při napadení.

Foto: Sebeobrana Praha

Obětí napadení se může stát každý z nás.

Článek

Základní kurz sebeobrany - Level 1 - otevírá v polovině září Sebeobrana Praha z.s. Naučíte se v něm mimo jiné obraně proti běžným způsobům útoku nebo jak jednat před samotným konfliktem. A zvýšíte také své fyzické schopnosti potřebné k sebeobraně.

"Veškeré techniky si vyzkoušíte na instruktorech, kteří se postarají o zaručený rozvoj vašich možností. LEVEL 1 je zároveň vstupní branou k pokročilejším kurzům, které pořádáme," říká hlavní instruktor a jednatel Sebeobrana Praha z.s., vedoucí oddělení úpolových sportů a garant výuky bojových sportů na UK FTVS, PhDr. Radim Pavelka, Ph.D.

Kurz bude probíhat od 13. září každou středu (18:00 - 19:30) v TJ KOVO, Praha 10. Z důvodu udržení kvality cvičení je počet uchazečů v kurzu limitován. Zájemci by tedy neměli váhat s přihlášením prostřednictvím formuláře na webových stránkách pořadatele.

Sebeobrana Praha nabízí výuku sebeobrany v pravidelných kurzech na různých úrovních. Všechny probíhají pod vedením zkušených profesionálů, lektorů působících na Faultě tělesné výchovy a sportu Univerzity Karlovy.

Navštívit lze také otevřené kurzy OPENCLASS nebo některou z jednorázových akcí. Sebeobrana Praha pořádá například tzv. "modelovky", intenzivní nácvik sebeobranných situací, spojující trénink s absolvováním realistických modelových situací napadení.

Reklama

Výběr článků

Načítám