Hlavní obsah

Ostravu rozzáří a provoní vánoční trhy

Novinky, Vladimír Šmehlík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 1. prosince rozsvítí ostravské děti svůj velký vánoční strom. Ten letošní bude zářit 12 tisíci odstíny barev. Na Masarykově náměstí začne měsíc trvající jarmark s bohatým kulturním programem.

Foto: Centrum kultury a vzdělávání Moravská Ostrava

Vánoční trhy na Masarykově náměstí v Moravské Ostravě

Článek

Návštěvníci punčem provoněného náměstí se mohou těšit na vystoupení folklórních souborů, koncerty skupin i divadelních představení. Ostravanům se tak představí například Národopisný soubor Iršava, folklórní soubory Hlubina, Holúbek, Pentla, Odra a mnoho dalších. Zvláště děti ocení divadelní představení O popelce, a také sérii vánočních pohádek.

Stejně jako každý rok nebude chybět na náměstí betlém, Ježíškova pošta nebo projížďky na velbloudovi. „Už teď se těšíme na skvělou atmosféru. Vánoční trhy v Ostravě patří mezi nejlepší v kraji. Každoročně se snažíme připravit co nejpestřejší a nejbohatší program, věřím, že i letos budou návštěvníci trhů spokojeni,“ uvedla Šárka Dospivová z Centra kultury a vzdělávání, která má program trhů na starosti.

Kromě bohatého kulturního programu se Ostravané i návštěvníci města mohou těšit na množství stánků s dárky a domácími specialitami. Vůně svařeného vína, punče a pečených kaštanů bude z dálky cítit už 1. prosince, kdy bude na náměstí slavnostně rozsvícen ostravský Vánoční strom, za doprovodu koled a koncertu Marka Ztraceného. Stejně jako loni se na Vánočních trzích bude podílet i společnost SAREZA, která na náměstí instaluje venkovní kluziště.

Ostravské vánoční trhy podporuje statutární město Ostrava a Městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz. Akci pořádá Centrum kultury a vzdělávání Moravská Ostrava ve spoluprací se SAREZA a obchodním domem Laso.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám