Hlavní obsah

Ostravu čeká sobotní projížďka historickými tramvajemi

Novinky, Michal Režnar

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostravský dopravní podnik v sobotu 25. září potěší malé i velké, neboť se chystá projížďka historickými tramvajemi centrem města. Pro milovníky historických vozidel jsou připraveny dvě trasy.

Foto: Michal Režnar

Projížďka historickou tramvají v minulých letech

Článek

Dopravní podnik Ostrava (DPO) přichystal pro příznivce nostalgie projížďku historickými tramvajemi přes centrum města. Svést se mohou snadno i návštěvníci Ostravy, projížďka totiž začíná přímo u hlavního nádraží tuto sobotu 25. září.

Odtud budou vypraveny historické tramvaje po dvou trasách, tudíž je možné projet se ve dvou historických vozidlech. První trasa je vedena z hlavního nádraží na Výstaviště a zpět, druhá vede přes Náměstí Republiky až do Mariánských Hor na zastávku Hulváky a zpět.

Tramvaje budou vypraveny v pravidelných intervalech

Téměř každou hodinu bude vypravena historická tramvaj. První odjezd je z hlavního nádraží naplánován na 9.10 ve směru na Výstaviště. Na zastávku Hulváky odjíždí první spoj v 9.44. Tramvaje zastavují na všech zastávkách. Poslední spoj z hlavního nádraží odjíždí v 16.10, respektive v 16.44.

Jízda vyjde na 20 Kč

Jedna jízda v jednom směru na libovolný počet zastávek vyjde cestujícího na 20 Kč. Děti ve věku od 6 do 15 let zaplatí polovinu.

Cena se tedy oproti klasické jízdence příliš neliší. Běžná hodinová jízdenka dospělého stojí 21 Kč a v případě dítěte přijde na stejných 10 Kč. Důležité je ovšem připomenout, že časové, předplatní ani stálé jízdenky v historických vozidlech neplatí.

Reklama

Výběr článků

Načítám