Hlavní obsah

Ostravští karatisté místo soutěžení v zahraničí trénují v domácím prostředí

Novinky, Miloš Škoda

Ostravští karatisté z klubu ATTFIS Ostrava měli v březnu naplánovány výjezdy až na pět soutěží, čtyři v Polsku a jeden na Ukrajině. Kvůli nouzovému stavu, který je aktuální, tak museli své výjezdy zrušit. Situace zasáhla všechna odvětví života, sport nevyjímaje.

Foto: Miloš Škoda
Článek

„S respektem k situaci jsme přijali jednotlivá prohlášení o rušení soutěží organizátory, věc se vyvíjela ze dne na den. Poté také přišlo vyhlášení nouzového stavu českou vládou, a to byl konec spekulací o účasti našich závodníků na soutěžích,” uvedl hlavní trenér reprezentace Jakub Škoda.

Karatisté mají výhled na osm měsíců, avšak určitě bude změněn vzhledem k aktuálním podmínkám, které budou panovat jak v ČR, tak v zahraničí. Tréninky se přesunuly do domácích prostředí, trenéři klubu vypracovali podklady pro samostudium, aktualizují jedinečný výukový portál o karate www.karatetrenink.cz, kde cvičenci mohou nalézt téměř vše.

Všechny skupiny obdrží video-program nazvaný “videoprogram 12”. Videoprogram obsahuje rozcvičku, agility, základní techniky a postoje karate. Videoprogramem doprovází Dominik Trubianský (3. místo MS SKIF 2019).

Ostravští karatisté mají jedinečný výukový portál

Portál karatetrenink.cz byl založen již před více než dvěma lety, nicméně v letošním roce doznal značných změn a doplnění. Karatisté zde najdou téměř vše pro svůj každodenní trénink a zlepšení. V kombinaci se zaslanými plány od trenérů tak mohou trénovat i několik hodin denně.

„Jedinečnost portálu karatetrenink.cz je v tom, že zde karatisté naleznou téměř veškeré informace,” uvedl zakladatel portálu, trenér Jakub Škoda.

„Rodiče a děti nám zasílají videa z tréninků a vyplněné formuláře o jednotlivých trénincích. Spolupracujeme se všemi členy a jednotlivá videa a formuláře konzultujeme. Spolu s trenérským týmem budeme na konci měsíce vyhodnocovat závodníky měsíce do 10 let a 10 let a více,” uvedla trenérka Veronika Škodová.

„Přejeme všem pevné zdraví, hodně sil a energie v těchto náročných dnech, věříme, že se již brzy setkáme na tréninku,” uvádí klub.

Reklama

Výběr článků

Načítám