Hlavní obsah

Ostravští basketbalisté potvrdili, že se jim v tomto ročníku doma daří

Novinky, Marek Gerych

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Basketbalisté ostravského klubu Snakes zvládli další domácí zápas a připsali si čtvrté vítězství v sezóně. Po velmi dobrém druhém poločase porazili rezervu Pardubic v poměru 95:71.

Foto: Marek Gerych
Článek

Do nedělního utkání šestého kola 1. ligy mužů s mladým pardubických béčkem nastoupila Ostrava v kompletní sestavě. Opřít se tak mohla znovu především o hostující hráče z extraligové Opavy, Kouřila a Bujnocha.

V první polovině utkání to v hale na Plzeňské vypadalo jako na střelnici. Hrálo se ve velkém tempu a na obou stranách se činili hlavně střelci z dlouhé vzdálenosti. Ti zaznamenali celkem 15 úspěšných trojkových pokusů. I díky tomu svítil v poločase na ukazateli stav 54:52. S obranou samozřejmě domácí a zejména trenér Patrik Smažák spokojeni být nemohli.

Do třetí čtvrtiny však domácí Snakes nastoupil s odhodláním obrannou činnost zlepšit. To se podařilo hlavně vysunutím obrany a využitím větší rotace hráčů, kdy se do hry zapojilo všech 12 hráčů.

Na rozehrávce podržel domácí velmi zkušeným výkonem Radek Kouřil, který výborně dirigoval svůj tým a rozdával nezištné přihrávky svým spoluhráčům. Podkošová dvojice Šiko - Bujnoch pak zatížila konto soupeře dohromady 45 body. Zlepšenou obranou ve druhé polovině utkání tak nebylo pochyb o vítězství Ostravy v poměru 95:71.

Další utkání sehraje ostravský výběr na půdě opavské rezervy a bude se snažit potvrdit svou prozatím 2. příčku v tabulce východní skupiny.

BK Snakes Ostrava: Bujnoch 31 b. Kouřil 20 b. Šiko 14 b. Palát 7 b. Havlík, Smolka 6 b. Hošek 5 b. Jakel 4 b. Zikl 2 b. Kurečka, Horkel, Říčka 0 b.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám