Hlavní obsah

Ostravským basketbalistům se vydařil vstup do nové sezóny

Novinky, Marek Gerych

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úspěšný vstup do nového ročníku 1. ligy mužů mají za sebou basketbalisté ostravského klubu BK Snakes. Na domácí palubovce si tým vedený trenérem Patrikem Smažákem poradil s družstvem Basketbal Olomouc - zvítězil 87:66.

Foto: Marek Gerych
Článek

Basketbalový klub Snakes Ostrava odstartoval v neděli 24. září svou druhou sezónu v druhé nejvyšší mužské basketbalové soutěži. V loňském ročníku sbíral tento mladý tým, složený především z juniorů a odchovanců klubu, cenné zkušenosti a nakonec se mu podařilo soutěž udržet.

Do letošního ročníku vstoupilo družstvo s cílem bojovat o play-off příčky. Prvním soupeřem, který měl otestovat, zda to ostravský klub myslí vážně, byl celek Basketbal Olomouc, který loni skončil na 3.místě. 

Do utkání nastoupil ostravský tým, podporovaný takřka zaplněným diváckým hledištěm, i se svými novými posilami, kterými jsou pro tuto sezónu bývalí odchovanci klubu Radovan Kouřil a Václav Bujnoch, aktuálně kmenoví hráči BK Opava, kteří jsou v ostravském klubu letos na hostování. Na hře domácích to bylo hned znát. Především zkušenosti Radka Kouřila na rozehrávce daly hře potřebnou myšlenku.

Domácí předváděli rychlý kombinační basketbal a svého soupeře zaskočili nátlakovou osobní obranou s rychlým přechodem do útoku. V poločase svítilo na ukazateli skóre 53:33 ve prospěch ostravských, to když je střelecky táhl především Vašek Bujnoch.

Po poločasové pauze pokračovala Ostrava v nastoleném tempu a utkání celkem v poklidu dovedli do vítězného konce v poměru 87:66. Pozitivním faktem bylo, že do utkání zasáhlo všech 12 hráčů, přičemž každý odehrál minimálně 10 minut. Pochvalu za předvedený výkon si vysloužilo celé družstvo, ale trenér domácích Patrik Smažák vyzdvihl především výkon nových posil R. Kouřila a V. Bujnocha, kteří k utkání přistoupili velmi zodpovědně a s velkou chutí.

V dalším utkání se BK Snakes Ostrava představí na palubovce Nového Jičína, který si v prvním utkání poradil s mužstvem UP Olomouc.

Trenér Patrik Smažák: „Myslím, že každý, kdo si našel cestu na halu v Plzeňské ulici, odcházel ze zápasu spokojen. Děkuji všem klukům za předvedený výkon a divákům za jejich podporu!"

Statistiky BK Snakes Ostrava:

Bujnoch 31 b. (9 dosk.) Kouřil 17 b. (13 as.) Zikl 10 b. Šiko 10 b. Havlík 5 b. Říčka 5 b. Jakel 3 b. Palát 3 b. Lukáč 3 b. Horkel 0 b. Hošek 0 b. Smolka 0 b.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám