Hlavní obsah

Ostravský maraton zná své vítěze

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Padesátý ročník Ostravského maratonu 2011, který se konal v sobotu 24. září uprostřed města, zná své vítěze. Jubilejní ročník odstartovala naše nejlepší atletka, světová rekordmanka na 800 metrů, Jarmila Kratochvílová.

Foto: Josef Zajíc

Ostravský maraton odstartovala Jarmila Kratochvílová

Článek

V deset hodin vyběhli borci na sedm okruhů o délce zhruba šesti kilometrů. Start byl na Masarykově náměstí. Okruh vedl podél levého břehu řeky Ostravice až na konec Komenského sadů a zpět na náměstí. Běželo se po asfaltu a zpevněných cestách v parku.

Vedle tradiční maratonské trati se běžel i půlmaraton a štafetový běh družstev. V družstvu mohli být nejméně čtyři běžci a nejvíce sedm, přičemž jeden závodník družstva nesměl běžet dva okruhy za sebou.

Závodu se ve všech soutěžích a kategoriích zúčastnilo podle startovní listiny 370 závodníků. Pořadatelé si pochvalovali krásné počasí a závodníci byli spokojeni s organizací závodu. Rekord Ostravského maratonu je značně letitý. Nejlepšího času dosáhl v roce 1952 Pavel Kantorek, který trať běžel za 2:19,06. Ani letos nebyl jeho čas překonán.

Jako první začali do cíle dobíhat závodníci půlmaratonu. V mužích vyhrál Tomáš Blaha z Kroměříže před Milanem Adamcem z Ostravy a Ivo Vyžrálkem z Českého Krumlova. V závodě žen zvítězila s přehledem ostravská závodnice Adéla Esentierová před Annou Balošákovou z Čadce. Třetí doběhla Daniela Krausová z Kopřivnice.

Na maratonské trati po velkém boji vyhrál již po šesté Mulugeta Serbessa z Týna na Vltavou. V závěsu za ním doběhl Daniel Orálek z Moravského Berouna. Třetí příčku obsadil Jiří Žák z MK Seitl Ostrava. Byli nejrychlejší, přestože patří do veteránské kategorie nad 40 let. Jako první žena doběhla Jitka Hudáková z Trenčína, která trať  42,195 km zaběhla za 3:10,04.

Ředitelem závodu byl špičkový organizátor atletických závodů pan Oldřich Zvolánek, technickým ředitelem byl Otto Seitl, hlavním rozhodčím František Novotný. Závodníky přišla povzbudit i závodnice a trenérka atletického klubu Vítkovic Taťána Netoličková - Kocembová. Záštitu nad závodem převzal náměstek primátora statutárního města Ostrava Ing. Martin Štěpánek.

Více o 50. ročníku Ostravského maratonu 2011 najdete na: www.ostravskymaraton.cz

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám