Hlavní obsah

Ostravský gynekologický den přivede do regionu lékaře z Čech, Slovenska i Evropy

Novinky, Věra Šejdová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednodenní péče v ambulantní gynekologii. Téma již třetího ostravského gynekologického dne reaguje na nejnovější trendy v oboru, a sice na přání pacientek trávit co možná nejméně nocí v nemocnicích.

Foto: archiv GYNET

Ordinace lékařského centra GYNET.

Článek

Ostravský gynekologický den je rozdělen do tří částí. Tou první je operační workshop, který proběhne ve čtvrtek 5. listopadu na operačních sálech gynekologického centra GYNET, které tyto dny již tradičně pořádá. O své zkušenosti se mimo jiné podělí vyhledávaný operatér z pařížské nemocnice Nicolas Castaing.

„Současná gynekologie prochází novým trendem, kdy pacientky nechtějí trávit noci v nemocnicích, a proto se operativa přesouvá do ambulantní sféry. Co vše a v jakém čase operatéři v režimu jednodenní chirurgie dokáží, představí právě Ostravský gynekologický den,“ shrnul šéflékař gynekologického centra GYNET Hynek Kudělka s tím, že celého dne se zúčastní na dvě stovky lékařů z celé České republiky i Slovenska.

Po operačním workshopu se celý program přesune do prostor nového klubu Heligonka, kde bude seminář pokračovat přednáškami a navštíví jej také ministr zdravotnictví Svatopluk Němeček, který vystoupí s krátkým sdělením. Vše zakončí večerní koncert Jarka Nohavici.

Reklama

Výběr článků

Načítám