Hlavní obsah

Ostravské házenkářky zvítězily nad Bratislavou o 34 gólů

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V dalším kole interligy v házené žen zvítězily házenkářky DHC Sokola Poruba nad mladými členkami ŠKP Bratislava největším rozdílem v letošním soutěžním ročníku. Po kompaktní, velmi dobré, ukázněné a klidné hře zvítězily v poměru 45:11. Až na brankářky si daly aspoň jeden gól všechny hráčky na soupisce.

Foto: Josef Zajíc

Házená žen v Ostravě 31.10.2014: DHC Sokol Poruba : ŠKP Bratislava. Nikoloa Ďuriniková ( 15) vstřelila sedm branek.

Článek

Mladé házenkářky z ŠKP Bratislava se snažily, bojovaly, ale na současnou hru házenkářek DHC Sokol Poruba nestačily.

Sokolky nasadily tvrdý nápor a střílely jednu branku za druhou. Ve 22 minutě prvního poločasu již vedly v poměru 22: 2 a tlak pokračoval. Ostravanky byly pozorné v obraně. Dařilo se Markétě Dolákové v brance. První polovina skončila vítězstvím hráček z Poruby 22:4.

Ve druhém poločase nastoupila do branky Ostravy Lenka Roháčková. Brankostroj Ostravanek se ovšem nezastavil. Ve 42 minutě již vedly 31:6.

V poli Bratislavy se hra zlepšila. Hráčky i přes vysokou prohru nepolevovaly a nechtěly dát kůži zadarmo. Dařilo se v brance Patricii Porubské, která v závěru hry pochytala pár nebezpečných střel. Nejaktivnější ve slovenském celku byla Nikola Ďuriníková, která vstřelila 7 branek.

V týmu DHC Sokola Poruby si zastřílely všechny hráčky, které hrály ve slušivé žlutočerné kombinaci. Dominující ve hře i ve střelbě byla zkušená reprezentantka ČR Petra Adámková, která vstřelila 8 branek. Sekundovala jí Diana Tomašechová s 6 vstřelenými brankami. Dařilo se také Barboře Mýlkové a Haně Maiwaelderové, obě vstřelily po 5 brankách. Konečný stav 45:11 potěšil i fanoušky. Trenér Ján Beňádik spolu s asistentkou Lucií Uhrákovou byli spokojeni.

Dobrá zpráva na závěr: házenkářky DHC Sokola Poruba odehrají oba duely ve 3. kole Challenge Cupu s portugalským klubem Juve Lis v Ostravě v hale Sareza v Ostravě-Přívoze. Zápasy podle generálního manažera Libora Adámka odehrají v sobotu 15. listopadu v 16,30 hodin a v neděli 16. listopadu od 14.00 hodin.

„Pro náš mladý celek je tento pohárový souboj obrovskou sportovní výzvou. V domácím prostředí budeme mít logicky daleko větší podporu fanoušků, která často vyrovnané bitvy rozhoduje,” konstatoval trenér Jan Beňádik. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám