Hlavní obsah

Ostravské házenkářky přehrály soupeřky z HK Slovan Duslo Šala

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 4. března v 18 hodin bylo zahájeno další utkání Interligy v házené žen. Proti sobě nastoupily domácí hráčky DHC Sokol Poruba proti házenkářkám z HK Slovan Duslo Šala. Kompaktní a vynikající hrou, zvláště ve druhém poločase, zvítězily Ostravanky 31:23.

Foto: Josef Zajíc

Ze zápasu DHC Sokol Poruba - HK Slovan Duslo Šala (32:23).

Článek

Tři dny před důležitým utkáním čtvrtfinále Challenge Cupu, které budou hrát hráčky DHC Sokol Poruba proti francouzskému celku Uninon Mios Biganos - Begles v sobotu 7. března od 18 hodin v hale SAREZA v Ostravě-Přívoze, se ve středu 4. března střetly v rámci dlouhodobé soutěže Interligy v házené žen se slovenským celkem HK Slovan Duslo Šala.

Začátek utkání byl pro Ostravanky impozantní. V deváté minutě vedly 8:2 a zdálo se, že vše pojede pro Ostravu jako na drátkách. Slovenky jsou ale dobré házenkářky. V tabulce se pohybují v jejím středu. 

Nasadily velmi dobrou obranu a dařilo se jim také v útoku. Výrazně pomáhala brankářka Martina Ladicsová, která kryla spoustu střel. Ve 27. minutě se ujaly vedení v poměru 12:11. Těsně před odchodem do šaten se Ostravanky vzchopily a třemi rychlými brankami se ujaly vedení na 14:12.

Po přestávce se oba týmy do sebe pustily s nevídanou vervou. V tvrdém boji se dařilo házenkářkám Ostravy a stabilní opora v brance Markéta Doláková kryla 12 střel. V utkání rozhodla 39. minuta. V té době vedly sokolky 23:16 a ve 47 minutě již 29:18.

V závěru se velmi dobře hrajícím Slovenkám podařilo pár velmi dobrých útoků, ale konečný stav byl pro ně nepříznivý. Hráčky DHC Sokol Poruba vyhrály s přehledem 31:23 a do tabulky Interligy si připsaly další dva důležité body.

„Myslím si, že jsme utkání zahrály dobře. Vycházely jsme ze zabezpečené obrany a dařilo se nám v útoku. Pak přišla fáze, kdy jsme ztrácely zbytečně balony, ztrácely jsme šance a soupeřky se dotáhly. V druhé polovině se nám dařilo. Udělaly jsme si náskok a ten jsme udržely až do konce,” zhodnotila utkání střední spojka Alena Lešková.

V týmu hostí nejvíce 5 branek dala Réka Biziková. Po čtyřek brankách dala Ivana Trochtová a Andrea Kertészová.

Nejúspěšnější střelkyní v družstvu DHC Sokol Porba byla Petra Adámková, která vstřelila 6 branek. Po pěti brankách daly Leona Švihárková a Alica Kostelná. Utkání rozhodovali Michal Hanák a Lukáš Pavlíček.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám