Hlavní obsah

Ostravské divadlo pořádá akci zaměřenou na terapii loutkou

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Už potřetí se na alternativní scéně Divadla loutek Ostrava, ve vybraných školách a celopobytových zařízeních uskuteční Dny Terapie, a to 16. a 17. dubna. Do tvůrčích dílen, které využívají terapeutické účinky loutek, tak budou mít opět možnost nahlédnout rodiče, pedagogové a studenti.

Foto: Josef Zajíc

Terapie loutkou v DLO 17.4.2013

Článek

Dny Terapie pořádá Theatr ludem ve spolupráci s Divadlem loutek Ostrava. Dílny jsou určeny dětem s různým stupněm fyzického a mentálního postižení. Terapeutickou práci vedou vždy dva lektoři, kteří motivují děti k aktivní činnosti za pomocí loutek pana Barvičky a slečny Mašličky. Děti jsou v dílnách rozvíjeny celostně, s důrazem na specifika jejich osobnosti, učí se vzdělávací formou tvořivé dramatické hry.

„Loutka se pro děti stává kamarádem, děti k ní postupně získávají vřelý vztah. Během lekcí pracují s papírem, pomáhají vytvářet různá prostředí z lana, igelitu, látky a jsou zážitkovou formou vtahovány do dění,” řekla Hana Volkmerová, předsedkyně sdružení Theatr ludem a odborná lektorka dílen.

Dílny jsou veřejnosti běžně nepřístupné, ale právě během Dnů Terapie je mohou zájemci navštívit a bezprostředně po nich se zúčastnit besed s lektory, psychology a speciálními pedagogy.

Program Dnů Terapie:

Středa 16. dubna - 9.00 hodin: Pan Barvička a slečna Mašlička - Terapie loutkou pro děti s postižením. Po dílně beseda s lektory na Alternativní scéně DLO.

10.12 hodin - Křest knihy Divadelní tvorba ve specifických skupinách. Beseda s autory jednotlivých kapitol. Alternativní scéna DLO

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám