Hlavní obsah

Ostravské Divadlo loutek hledá hračky s vojenskou tematikou pro novou inscenaci

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osvědčený tandem Marek Pivovar - Radovan Lipus připravuje spolu s ostravskými loutkáři novou divadelní hru. Její předlohou je kultovní román polského spisovatele a novináře Janusze Przymanowského Čtyři tankisté a pes. Hra s názvem Šaryk vzpomíná bude mít premiéru na alternativní scéně DLO v květnu.

Foto: Josef Zajíc

Ilustrační snímek. Z Inscenace DLO Láska s červeným nosem.

Článek

Dnes již legendární válečný příběh osádky tanku 102 a jejich věrného psa se stal populární především díky filmovému zpracování - televizní seriál, který byl v 60. letech podle knihy natočen, měl 21 dílů. V podstatě šlo o jediný akční seriál vysílaný v zemích východního bloku.

Neohrožené tankisty v něm čekala na dlouhé cestě za osvobozením Polska spousta bojových výzev, ale také řada humorných situací. Z nich čerpají vzpomínky statečného a mimořádně talentovaného německého ovčáka Šaryka, který je ústřední postavou chystané inscenace.

Kromě "dalších psů a soudruhů" se hrdiny hry Šaryk vzpomíná mohou stát také hračky, které odrostlé děti v rodinách ostravských obyvatel již nepotřebují, ale které je dětem líto vyhodit.

Divadlo loutek pořádá sbírku a přijme darem jakékoliv hračky s vojenskou tematikou: vojáčky, pistole, samopaly, tanky, letadla, vrtulníky atd. - případně i nefunkční a poškozené.

Hračky lze odevzdávat do 5. dubna v pokladně divadla ve všední dny od 11.00 do 13.00 hodin a od 14.00 do 17.30 hodin. Všichni dárci hraček budou evidováni a po ukončení sbírky proběhne jejich slosování. Výherce bude odměněn pozváním pro dvě osoby na slavnostní premiéru, která se uskuteční 24. května.

Průběh sbírky mohou zájemci sledovat také na oficiálních facebookových stránkách Divadla loutek Ostrava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám