Hlavní obsah

Ostravská univerzita zve na Science Café maraton

Novinky, Beáta Kapošváry

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fascinuje vás svět jednobuněčných organismů či mikroorganismů, přemýšlíte nad přežitím nejen lidstva, případně nad tím, co leží za nekonečnem? Nebo vás baví jazykověda, zajímají vás příběhy skryté v názvech míst či dumáte nad etikou výzkumu a nad tím, zda smí věda úplně všechno?

Foto: Radovan Šťastný

Jedním z přednášejících na SC maratonu OU je i doc. Marek Eliáš z katedry biologie a ekologie Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity.

Článek

Pokud vás zmíněná témata oslovila a chcete si o těchto otázkách podiskutovat s vědeckými pracovníky Ostravské univerzity, srdečně zveme na první Science Café maraton Ostravské univerzity.

Přednášky v rámci tohoto maratonu startují v sobotu 1. listopadu v 10 hodin v obchodním centru NOVÁ KAROLINA na ulici Jantarová 3344/4 v Ostravě a vstup je zdarma. Každý návštěvník maratonu dostane kávu a zákusek.

Science Café umožňuje setkávání vědců a veřejnosti, můžete se zeptat na cokoliv, co vás na dané téma zajímá a sdílet zajímavé poznatky vědy a výzkumu společně s vědci populární a zajímavou formou, která vás rozhodně bude bavit.

Nabízíme 9 přednášek, které „poběží“ tento sobotní maraton za sebou od 10 až do 19 hodin. Máte možnost setkat se s vědci z Filozofické fakulty, Lékařské fakulty, Pedagogické fakulty i Přírodovědecké fakulty Ostravské univerzity.

Už jen názvy přednášek vzbuzují zájem o věc: „Fascinující svět prvoků, řas a jiné drobotiny“, „Jak média „hýbou“ lidskou myslí aneb Co je nutné pro záchranu a Ekologie přežití nejen lidstva?“, „Do nekonečna a ještě dál s formální logikou“, „Současné slovanské jazyky – realita, nebo fikce“, „Krajina jmen aneb Příběhy skryté v názvech míst“, „Mikroorganismy – naši přátelé, nebo nepřátelé?“, „Vymírání jazyků jako fenomén moderní doby“, „Etika výzkumu“ a „Karel Čapek versus Jaroslav Durych (nejen) v perspektivě“.

Reklama

Výběr článků

Načítám