Hlavní obsah

Ostrava zpívá gospel - nový projekt nabízí příležitost zazpívat si ve sboru

Novinky, Tereza Bednaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava zpívá gospel je novým projektem, který si klade za cíl vytvořit gospelový sbor z obyvatel Ostravy a následně uspořádat dva vánoční koncerty.

Foto: Petr Kvasnička

Plakát k akci

Článek

“Ostrava má bohatou historii předvánočních koncertů gospelové hudby. Zazpívat si gospelovou hudbu a dát dohromady vlastní koncert však nikdy předtím obyvatelům Ostravy nikdo nenabídl,” uvedl ředitel a hlavní dirigent projektu Terry English.

„Ostrava zpívá Gospel je sborem otevřeným pro všechny, kteří rádi zpívají, žádné hudební konkurzy nepořádáme. Jedinou podmínkou účasti na projektu je, že účastníci přijdou na šest zkoušek, které se před koncerty uskuteční. Sbor bude doprovázet kapela složená z předních ostravských hudebníků. Pevně věříme tomu, že se nám podaří stvořit sbor čítající 100 zpěváků - taková podívaná bude jistě velkým zážitkem nejen pro diváky, ale také pro samotné účinkující. Vedle kvalitních moderních gospelových písní se na koncertě můžete těšit i na neotřelé klasiky jako Oh! Happy Day nebo Lean on Me,” dodal English.

Projekt zastřešuje organizace Ymca Ostrava-Poruba, která má dlouholeté zkušenosti s vedením rock-gospelových mládežnických sborů TenSing a organizací kulturních akcí jako je např. You(th) for You(th).

Terry English je se svou 25letou praxí ostříleným dirigentem, v posledních 10 letech mimo jiné založil 23 rock-gospelových sborů v centrální a východní Evropě.

Zkoušky začínají v pondělí 18. listopadu, koncerty proběhnou 14. a 15. prosince v kostele Českobratrské církve evangelické v Ostravě.

Více informací na Facebooku - Ostrava zpívá gospel, nebo na ostravagospel@gmail.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám