Hlavní obsah

Ostrava zpívá gospel – druhý ročník úspěšného projektu nabízí možnost zazpívat si ve sboru

Novinky, Tereza Bednaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již druhý ročník projektu Ostrava zpívá gospel si po loňské úspěšné premiéře dvou adventních koncertů klade za cíl rozšířit sbor na 100 účastníků.

Foto: Z archivu YMCA Ostrava Poruba o. s.

OZG Koncerty 2013

Článek

Terry English, hlavní dirigent a ředitel projektu Ostrava zpívá gospel, vloni velmi úspěšně navázal na bohatou historii předvánočních koncertů gospelové hudby v Ostravě, když nabídl Ostravanům zazpívat si gospelovou hudbu a uspořádat vlastní koncert v období vrcholícího adventu. Kostel Českobratrské církve evangelické v Ostravě byl v době konání obou koncertů naprosto zaplněn, atmosféra byla vynikající.

„Ostrava zpívá Gospel je sborem otevřeným pro všechny, kteří rádi zpívají. Žádné hudební konkurzy nepořádáme. Jedinou podmínkou účasti na projektu je, že se sboristé musí zúčastnit šesti naplánovaných zkoušek před koncerty. Jedná se o pravidelné zkoušky ve večerních hodinách a 2 polodenní zkoušky o víkendech. Sbor doprovází kapela složená z předních ostravských hudebníků. Vloni se do projektu přihlásilo 70 zpěváků, pevně věříme, že se nám letos podaří vytvořit sbor čítající 100 zpěváků - taková podívaná bude jistě velkým zážitkem pro diváky a výjimečným prožitkem pro samotné účinkující. Vedle kvalitních moderních gospelových písní se na koncertě můžete těšit i na neotřelé klasiky jako Oh! Happy Day nebo Lean on Me,” dodal English.

Projekt zastřešuje organizace Ymca Ostrava-Poruba, která má dlouholeté zkušenosti s vedením rock-gospelových mládežnických sborů TenSing a organizací kulturních akcí jako je např. Multižánrový festival mládeže.

Terry English je se svou 25letou praxí ostříleným dirigentem, v posledních 10 letech mimo jiné založil 23 rock-gospelových sborů v centrální a východní Evropě.

Zkoušky začínají v pondělí 17. listopadu, koncerty proběhnou 20. a 21. prosince v kostele Českobratrské církve evangelické v Ostravě.

Více informací na Facebooku - Ostrava zpívá gospel, nebo na ostravagospel@gmail.com.

Reklama

Výběr článků

Načítám