Hlavní obsah

Ostrava zpívá gospel: 75členný sbor na pódiu

Novinky, Tereza Bednaříková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 14. a 15. prosince se budou v Ostravě konat dva zcela unikátní gospelové koncerty. Završí měsíční intenzivní zkoušení 75 lidí, kteří se letos poprvé rozhodli v rámci projektu, nazvaném Ostrava zpívá gospel, zpříjemnit zájemcům o hudbu předvánoční atmosféru.

Foto: Tereza Bednaříková

Plakát k akci

Článek

Sbor je tvořen občany města Ostrava, kteří se nebáli přijmout výzvu během jednoho měsíce připravit plnohodnotný koncert.

V repertoáru nebudou chybět klasické gospelové hity jako “Oh Happy Day” nebo “Lean on Me”. Koncert bude doprovázet kapela a na jeho gospelovém charakteru se bude podílet i zvuk varhan Hammond B3 s gospelovým výrazovým rejstříkem. V České republice naleznete jen čtyři nástroje tohoto druhu.

Terry English, dirigent, říká: “Různí lidé různého věku, které spojuje život v Ostravě, se sešli a vytvořili úžasný gospelový sbor s více než 70 členy, který zní skvěle! Podílet se společně na tomto sboru je pro nás neuvěřitelným zážitkem. Myslím si, že diváci budou odcházet z koncertu plni energie, kterou jim dodá gospelová hudba. Jsem vděčný občanskému sdružení YMCA Ostrava Poruba, která celou akci organizuje, a multižánrovému centru nového umění Cooltour, ve kterém probíhají zkoušky. Samotné koncerty jsou pod záštitou primátora města Ostravy.”

Koncert proběhne v “červeném” Evangelickém Kristově kostele na Českobratrské ulici, 14. a 15. prosince 2013 od 18:00. Lístky jsou k dostání v OIS a v Cooltouru.

Pro více informací kontaktujte: ostravagospel@gmail.com

Reklama

Výběr článků

Načítám