Hlavní obsah

Ostrava hostila basketbalový turnaj týmů z pěti evropských zemí

Novinky, Marek Gerych

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve dnech 8. - 10. prosince se uskutečnil již 3. ročník mezinárodního basketbalového turnaje X-MAS SNAKES CUP, který byl letos určen chlapcům kategorie U14. Na pozvání klubu BK Snakes se do Ostravy sjely špičkové týmy z Polska, Slovenska, Česka, Maďarska a Německa.

Foto: Marek Gerych
Článek

Druhý prosincový víkend patřil v Ostravě mládežnickému basketbalu. Již potřetí se do slezské metropole sjela evropská družstva, která ve svých zemích patří k těm nejlepším, aby porovnala své síly s dvojnásobným mistrem ČR z posledních let, chlapci ročníku 2004 klubu Snakes Ostrava. Pozvání přijaly týmy jako Šoproň, Inter Bratislava, Wroclaw nebo Alba Berlín.

Po základních skupinách na tom byla nejlépe družstva Interu Bratislava a pořadatelského týmu Snakes, která vyhrála všechna svá utkání. V semifinále ale vystavil Ostravě stopku tým Wroclawi, a tak se musel český mistr spokojit pouze s konečným 3. místem, a to i přesto, že jako jediný dokázal porazit německou Albu Berlín. Právě berlínské mužstvo ve finále porazilo polskou Wroclaw a mohlo se tak radovat z vítězství v turnaji.

Celý turnaj byl podle slov organizátora akce Kamila Vašťáka st. na velmi vysoké úrovni. K vidění byly dramatické souboje a spousta skvělých basketbalových momentů. Velmi slušně zaplněné tribuny v halách na Plzeňské ulici a na ZŠ Dvorského se po celý víkend dobře bavily. Za to patří poděkování především Sportovnímu gymnáziu Dany a Emila Zátopkových a také řediteli ZŠ Dvorského, Mgr. Miloši Kosíkovi Ph.D., kteří poskytli pro tuto událost svá sportoviště.

Důkazem dobře odvedené práce celého organizátorského týmu Snakes Ostrava je i fakt, že záštitu nad turnajem převzala mezinárodní basketbalová federace FIBA Europe.

Nedílnou součástí tzv. velkého X-MAS SNAKES CUPU 2017, byl i souběžně pořádaný turnaj pro kategorii U12 pod názvem BABY X-MAS SNAKES CUP 2017, kterého se mimo účastníky z řad týmů BK SNAKES Ostrava, BK Příbor, BK Opava, Sokola Pražský, BK Snakes Frýdek Místek, účastnili i zahraniční týmy BK INTER Bratislava a hráči z maďarské Šoproně. Vítězem turnaje se stal velmi sympatický tým BK Opava.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám