Hlavní obsah

Ostrava - Dolní Vítkovice: Úvodní hvizd Ostrava Beach Open zazní již ve středu

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bagry, které rozvážely písek na kurty plážového volejbalu utichly, utichlo řinčení, zvonění, bušení při stavbě tribun pro diváky. K pondělku 18. června 2018 je téměř vše připraveno. Sjíždějí se světová esa turnaje FIVB Světové série Ostrava Beach Open. Diváky čeká špičková hra.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 18.6.2018 Světová série FIVB Ostrava Beach Open je připravena.

Článek

Turnaj FIVB Světové série zahájí ve středu 20. června utkání kvalifikantů, vždy osm nejlepších mužských a ženských dvojic doplní čtyřiadvacítku nasazených párů v hlavní soutěži, která odstartuje ve čtvrtek ráno. 

Po bojích v základních skupinách postoupí 16 mužských a stejný počet ženských párů do sobotních zápasů play off. Vrcholem turnaje bude osm nedělních utkání o dvě sady medailí. Šance na jejich zisk mají hráčky a hráči z Brazílie, Polska, Německa, USA, nebo Nizozemska.

„Plážový volejbal, který uvidíme v Dolních Vítkovicích, je hlavně kus dřiny a potu, systematického tréninku a silných emocí. Zároveň je to sympatický sport, prostě léto a pohoda. A právě proto jsem moc rád, že se turnaj z Prahy přesouvá k nám. K Moravskoslezskému kraji i k Ostravě špičkový sport prostě patří," popsal očekávání hejtman Moravskoslezského kraje Ivo Vondrák.

Pro fanoušky bude připravena také fanzóna  s občerstvením, doprovodným programem. Zájemci si například mohou proměřit rychlost volejbalového podání nebo výšku výskoku. Lákadlem je i kontakt mezi publikem a sportovci.

"Jsem přesvědčen, že atmosféra i sportovní výkony osloví mladé návštěvníky a přilákají je k plážovému nebo klasickému volejbalu. Mladí sportovci potřebují vzory a věřím, že mezi nejlepšími plážovými volejbalisty světa si své vzory určitě najdou. Přeji divákům, ať si užijí skvělé zápasy," konstatoval primátor města Ostravy Tomáš Macura.

Předseda Českého volejbalového svazu Marek Pakosta věří i tuzemským reprezentantům. "Ženské týmy máme ve světové špičce již delší dobu. Mě těší, že ty páry jsou nyní dva na vyrovnané úrovni a pro nás je tak větší šance na dobré umístění. Jde jednak o Markétu Nausch Slukovou a Barboru Hermannovou a i Kristýnu Hoidarovou Kolocovou s Michaelou Kvapilovou. V mužské části máme dvojici Ondřej Perušič a David Schweiner, která zaznamenala výrazný výkonnostní skok od loňského roku a fakt, že se pohybují do 30. místa na světovém žebříčku, to potvrzuje," dodal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám