Hlavní obsah

Ostrava ART zahajuje ve Mlejně

Novinky, Eda Riedl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po čtyřech letech se opět otevírají ostravské galerie a nabízí široké veřejnosti projekt série výstav v osmi ostravských galeriích. Vystavuje na osmdesát výtvarníků spjatých s Ostravou.

Foto: Eda Riedl

Galerie Mlejn zve do svých prostor

Článek

Projekt, který má za cíl zviditelnit výtvarníky Moravskoslezského kraje, organizuje Unie výtvarných umělců a teoretiků Ostrava. Navazuje na úspěšný Ostrava Art, který proběhl před čtyřmi roky.

Úspěchem této akce byla hlavně skutečnost, že se podařilo sblížit umělce různých oborů, věku, názorů. Že tento projekt zpřístupnil díla ostravských umělců široké ostravské veřejnosti.

Dle informací z jednotlivých galerií výstavy zhlédlo několik tisíc návštěvníků.

Velká většina účastníků i návštěvníků se vyjádřila velmi kladně a projevila názor, že by se Ostrava Art měla pravidelně opakovat.

Nynější projekt bude zahájen vernisáží ve čtvrtek 30. srpna 2012 v ostravské Galerii Mlejn o osmnácté hodině. Bude vystavovat 23 výtvarníků,  kteří mají nějaký vztah k městu.

Dále budou následovat výstavy ve Výtvarném centru Chagall, Slezskostravské galerii, Industrial Gallery,  Kalerii Dole, Galerii G7, Galerii Kruh, a Galerii Student.

Zúčastní osmdesátka výtvarníků. Je to výjimečná příležitost seznámení s tvorbou současných autorů spjatých s našim regionem. Projekt bude ukončen ve výtvarném centru Chagall 18. listopadu.

Reklama

Výběr článků

Načítám