Hlavní obsah

Orientační soutěž historických vozů značky Škoda odstartuje z vrcholu Zvičiny

Novinky, Vladislav Chalupa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilový sraz historických vozů Škoda s názvem Jičínské eRekce, se koná 8. září na Zvičině. Zde také ve 12 hodin odstartuje orientační automobilová soutěž, která skončí večer v Jičíně.

Foto: Vladislav Chalupa

Logo

Článek

V sobotu 8. září se úderem 9. hodiny začnou sjíždět historické vozy Škoda na vrcholu Zvičiny, aby se zde zúčastnily již tradičního srazu s názvem Jičínské eRekce. 

Hlavní náplní srazu je automobilová orientační soutěž, jejíž trasa je pro soutěžící tajná a která se jezdí podle slepých map, šipkových itinerářů a další skrytých indicií. Soutěž se samozřejmě nejede na nejnižší čas, nýbrž na přesnost dojezdu k průjezdovým kontrolám a do cíle. Na soutěžící posádky navíc čeká na trati několik desítek úkolů, které musí plnit a jejichž výsledky jsou započítávány do celkového hodnocení.

Posádky budou startovat do orientační soutěže v pětiminutových intervalech od 12. hodin. Návštěníci z řad veřejnosti si tak budou moci prohlížet vystavené vozy od jejich příjezdu, až do doby startu.

Pokud vlastníte vůz Škoda s motorem vzadu (do modelového typu 742 včetně) a starší a rádi byste si takovou orientační soutěž vyzkoušeli, stačí se dostavit na Zvičinu mezi 9 a 10 hodinou.

Reklama

Výběr článků

Načítám