Hlavní obsah

Opilý mladík hrubě napadl dvojici bratrů a jednoho zranil

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pěstmi a kopy bezdůvodně napadl v neděli 7. května v Lázních Luhačovice opilý osmnáctiletý mladík dva nic netušící třiadvacetileté bratry – dvojčata. Sourozenci seděli pokojně na lavičce před Společenským domem.

Foto: Vlastimil Langer, PhDr.

Společenský dům v Luhačovicích.

Článek

„Násilník z nedalekých Pozlovic jednoho z nich zranil. Napadení ohlásili další návštěvníci lázní. Policisté agresivního mladíka zanedlouho zadrželi v Luhačovicích a umístili do cely. Při zadržení nadýchal 1,63 promile alkoholu,“ informovala ve středu 10. dubna policejní mluvčí Monika Kozumplíková.

Policisté zjistili, že mladík byl již několikrát obviněn z dalších trestných činů a bylo po něm vyhlášeno pátrání. Za nedělní napadení s ublížením na zdraví a výtržnictví mu podle policistky hrozí až tříleté vězení.

K incidentu došlo na lázeňské kolonádě. Třiadvacetiletá dvojčata společně s devatenáctiletou přítelkyní jednoho z nich přijela na výlet do lázeňského města, kde se právě rekreovala jejich matka. Krátce před jednou hodinou odpoledne se všichni tři posadili na lavičku před Společenským domem.

„Po chvilce k nim přišli tři mladíci a nejagresivnější z nich na ně začal nesmyslně a vulgárně pokřikovat a vysmívat se jim. Jeden ze sedících mužů mu řekl, ať je nechá na pokoji. To byl zřejmě signál, který osmnáctiletého mladíka z Pozlovic rozlítil a začal ho fackovat. Muž byl tak překvapen, že se ani nebránil. Za chvilku se smyslů zbavený mladík přesunul k jeho bratrovi a útočil na něj dlaní, pěstmi i kopy,“ popsala událost policejní mluvčí.

Nakonec zakročil jeho kamarád, který odtáhl agresora stranou, jenž stačil ještě vykřiknout pár vulgárních výrazů směrem k sedící dívce. Záchranáři jednoho z napadených bratrů na místě ošetřili s lehkým zraněním. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám