Hlavní obsah

Opilec v noci visel na vrcholu Petřínské rozhledny jen za ruce

Novinky, Vratislav Konečný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V noci na pátek přijali strážníci z Prahy 1 poplachový signál z pultu centrální ochrany o narušení objektu Petřínské rozhledny. To už ani nebyla hra o život, opilcův čin se vymyká jakémukoli chápání. Nejen že ohrozil sebe, ale mohl mít na svědomí i zasahující hasiče.

Foto: Vratislav Konečný

ilustrační foto

Článek

Hlídač strážníkům na místě řekl, že zahlédl na věži neznámého muže. Strážníci muže po chvilce spatřili na vrcholu věže, jak se snaží vylézt až k vysílači. V jednu chvíli muž visel pouze za ruce a hrozilo, že se zřítí dolů.

„Hlídka ihned vyrozuměla o situaci Hasičský záchranný sbor a záchrannou službu. Strážníkům se po chvíli podařilo muže přemluvit a přimět ho, aby slezl zpět na schodiště. Hlídka poté vyběhla po schodišti nahoru, odkud zjevně opilého muže doprovodili do přízemí. Provedenou dechovou zkouškou mu byly nakonec naměřeny dvě promile,” informoval mluvčí městské policie Praha Jan Čihák.

Záchranná služba muže převezla, za asistence hlídky, do jedné z pražských nemocnic.

Reklama

Výběr článků

Načítám