Hlavní obsah

Operní pěvci Radek Krejčí a Martin Matoušek zazpívají v oranžerii zámku Sychrov

Novinky, Robert Rohál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Má za sebou na scéně Severočeského divadla v Ústí nad Labem svou prozatím poslední premiéru - muzikál Limonádový Joe, ale divadelní prázdniny má operní pěvec Radek Krejčí až od srpna. Ještě předtím ho čeká i jedno vystoupení na zámku Sychrov.

Foto: archiv autora

Martin Matoušek a Radek Krejčí zazpívají v oranžerii zámku Sychrov.

Článek

Co vás čeká během léta a divadelních prázdnin?

Prázdniny nám v divadle začínají oficiálně až začátkem srpna, hrajeme ještě i v červenci - a já symbolicky ukončím letošní náročnou sezónu 30. července na zámku Sychrov spolu s mým kolegou z nejmilejších, Martinem Matouškem. Dalším partnerem mi bude můj dvorní varhaník Martin Moudrý. Bude to jakási benefice nebo chcete-li komponovaný pořad o naší cestě k divadlu nazvaný Co život dal a vzal aneb Život u divadla.

S Martinem Matouškem sedíme každý den v autě cestou z Prahy do Ústí, sedíme vedle sebe i v šatně a měli jsme i společného kantora zpěvu Alfréda Hampela.... Na jevišti se potkáváme téměř pokaždé. I když jsme oba hlubší hlasy, obsazují nás do odlišných rolí, skoro nikdy se nealternujeme, tudíž jsme taková siamská dvojčata, sourozenci na život a na smrt... (smích). Bude to symbolická tečka za sezónou a pak nechci o zpěvu měsíc ani slyšet. Chystám se se svými nejbližšími na chorvatské a řecké ostrovy...

Ale vy na Sychrově nezpíváte prvně...?

Díky osvícenému kastelánovi, panu Dr. Miloši Kadlecovi, který neúnavně a nezištně vymýšlí nové a nové projekty, jsem měl během let tu čest na zámku vystoupit několikrát. S varhanicí Jiřinou Pokornou a trumpetistou Miroslavem Laštovkou, Terezkou Mátlovou a Šárkou Knížetovou na vánočním recitálu, který jsme museli dokonce opakovat. Nebo v komponovaném pořadu  o Antonínu Dvořákovi, který na Sychrově pobýval. Provedli jsme zajímavý večer s četbou jeho korespondence dochované právě ze Sychrova a nesměl u toho chybět pochopitelně ani kolega Martin Matoušek.

Máte rád hrady a zámky?

Ano, mám. Historie a vůbec minulost a architektura jsou obory, které jsem na škole opomíjel, a tak čím jsem starší, tím více mi tyto znalosti chybí a chci si je doplnit, takže za mne říkám, velmi rád. Pokud je jen trochu čas, jsem jednoznačně pro výlety za poznáním.

Zpíváte rád na akcích typu open air?

Tento fenomén léta je mezi publikem milován a lidé, kteří by  třeba ani do divadla nepřišli, tak na takovou akci rádi zavítají. Takže já open air koncerty i představení mám velmi rád. Naposledy jsme s divadlem jezdili minulá léta po hradech a zámcích s Traviatou - já jako Doktor Grenville, zatímco v hlavní roli s námi zpíval pan Miroslav Dvorský jako Alfréd. Bylo to moc krásné, i když náročné léto. Zpíval jsem často i v zahraničí na takových akcích. Moc rád třeba vzpomínám na Masetta v opeře Don Giovanni v Magdeburgu, kde je obrovský amfiteátr na vodní ploše.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám