Hlavní obsah

Olomoucké házenkářky sehrály téměř rovnocennou partii se Sokolem Poruba

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve středu 28. října se v domácím prostředí v hale SAREZA v Ostravě - Přívoze utkaly házenkářky DHC Sokola Poruba s hráčkami házenkářského oddílu DHK Zora Olomouc. Pro ostravské házenkářky to byl první zápas dvojutkání, protože ve čtvrtek 29. října ve 20 hodin hrály v Bratislavě.

Foto: Josef Zajíc

Házená ženy - Ostrava 28.10.2015. DHC Sokol Poruba : DHK Zora Olomou( modré dresy. V brance Michaela Dederlová.

Článek

Jako tradičně se hala SAREZA v Ostravě - Přívoze postupně zaplňovala návštěvníky - přišlo jich 238. Ti si mohli za pouhých 10 korun zakoupit velmi vkusný a bulletin označený čísly a pro diváky slosovatelný.

Rozhodčí Martin Kosa a Pavel Švidernoch zahájili utkání v 18.00 hodin. První branku daly ostravské hráčky. V deváté minutě již vedly 5:2. Ve čtrnácté minutě naopak stav stáhly olomoucké mladé hráčky na 8:5 ve prospěch Sokola Poruba.

Ve 20. minutě bylo téměř srovnáno a stav byl pro Porubu 10:9. Až pivotka Michaela Konečná protrhla střeleckou pauzu ostravských hráček, které první půlku hry po 30 minutách dotáhly do vedení 17:12.

Olomoucké hráčky po přestávce se daly do díla, zpřesnily hru, více střílely, neustále dobře hrající ostravské hráčky dotahovaly. V 50. minutě prohrávaly jen o tři branky.

V závěru ovšem skvěle hrající mladý tým trenéra Jána Beňádila zabral v rychlosti, razanci a přesnosti. Vyhrál o pět branek, konečný stav byl 28:23 pro Ostravu.

Skvěle hrály a pozorné výkony podávaly brankářky obou týmů. Markéta Doláková (Sokol) pochytala 18 střel plus dvě sedmičky, Lenka Roháčková rovněž bravurně chytila sedmičku. Lucie Rašková v brance Olomouce nadělala Ostravačkám dost problémů, protože několikrát za sebou zlikvidovala téměř "nechytatelné" střely.

V týmu hostí trenéra Jana Bělky se nejvíce dařilo Kateřině Růžičkové a Lucii Dostálové, které vstřelily po pěti brankách. V družstvu DHC Sokola Poruba dominovala pivotka Eva Minarčíková s 6 brankami a také pravá spojka Helena Ryšánková a střední spojka Šárka Marčíková. Obě daly pět branek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám