Hlavní obsah

Obrovský úspěch ostravských karatistů, z Polska přivezli 26 medailí

Novinky, Miloš Škoda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhou březnovou sobotu se 36 reprezentantů Ostravského klubu ATTFIS Ostrava zúčastnilo mezinárodního turnaje WKF v Polském městě Zawadzkie. Hlavní trenérka reprezentace převzala na slavnostním nástupu následující ocenění - klub s největší zahraniční účastí.

Foto: Shotokan Karate Klub ATTFIS Ostrava

Amálie Ondroušková - zlato

Článek

Klub registroval na turnaj 77 startů, přičemž nejmladší účastníci klubu měli 4 roky. Nejmladším účastníkem se stal Kryštof Bunček (4 roky, ročník 2011).

3 NEJ = Nejmladší účastník, největší klubová účast a nejlepší závodník celého turnaje.

Klub byl na turnaji velice úspěšný, vždyť celkový výsledek - 26 medailí - 8x zlato, 1x stříbro a 17x bronz - mluví za vše. Turnaje se zúčastnilo celkem 32 klubů - 450 závodníků z Polska, Slovenska a České republiky. Ostravský klub ATTFIS obsadil v celkovém pořadí klubů podle medailí výborné 5. místo.

Turnaje se zúčastnilo celkem 13 dětí ze zářijového náboru a 7 dětí ze sportovní přípravky karate vedené trenérkou Veronikou Škodovou. Klub dává všem členům možnost zúčastnit se turnajů a postoupit následně do reprezentace klubu.

Nejmladší medailista klubu

Nejmladším medailistou se stal Lukáš Dobrozemský (7 let), který vybojoval jednu zlatou medaili v kategorii kata do 7 let a bronzovou medaili v kategorii 8 let.

Nejlepším závodníkem klubu se stala Amálie Ondroušková, která startovala v 5 kategoriích a celkem vybojovala 5 medailí - 3x zlatou a 1x bronzovou a také zlatou medaili, kterou vybojovala společně s Lucií Petruškovou a Eliškou Čubovou v kata týmu. Amálie se pak stala nejlepším závodníkem celého turnaje, když se na prvním místě umístila s naprosto shodným počtem stejných medailí s kolegou z klubu LKS "Zarzewie" Prudnik - Oskarem Szkolnickim.

Například kata tým děvčat (Podhorová, Poštulková a Juchelková) ze zářijového náboru se umístil na krásném pátém místě, bohužel podlehl jinému našemu týmu v repasáži o třetí místo.

„Výkon dívčího kata týmu byl dobrý na to, že holky byly na prvních závodech. Děkuji jim za předvedené výkony a reprezentaci klubu,” uvedl jejich trenér Jakub Škoda.

Zlatou medaili vybojoval ještě Jiří Pochman v kategorii kumite fantomy 12 - 13 let, jeho kolega Jakub Ferad se probojoval až do finále v kumite 12 - 13 let, kde podlehl a získal tak stříbrnou medaili.

Bronzové medaile vybojovali: Alex Kozubal (2x), Vojtěch Válek (2x), Veronika Sobková, Klára Vinklárková, Agáta Julinová, Karolína Světlíková, Julie Španělová, Zuzana Hájková, Natálie Strnadová, Eliška Španělová, Jiří Pochman, Jakub Ferad, David Šebek.

Reklama

Výběr článků

Načítám