Hlavní obsah

Obdarujte své nejbližší vstupenkami na kulturní akce ve Valašském Meziříčí

Novinky, Ondřej Smolka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejen první čtvrtletí nového roku bude v Kulturním zařízení města Valašského Meziříčí ve znamení velkých akcí. V únoru zde zavítá kapela Škwor či Partička. V březnu pak Horkýže Slíže a jejich krajanka Kristína i s kapelou. Program ale odkrývá také Folk-blues-beat festival Valašský špalíček 2017.

Foto: Ondřej Smolka
Článek

Po klidnějším startu nového roku bude kulturní sezóna ve Valašském Meziříčí pokračovat na plné obrátky hned v únoru. Populární úderka Škwor představí v sobotu 18. února skladby z nejnovějšího alba Hledání identity v rámci stejnojmenného jarního turné. A do velkého sálu Kulturního zařízení nepřijede sama. O support se postará electronica-nu-metalová kapela Ultima. O dva dny později, v pondělí 20. února, se uskuteční akce z úplně jiného soudku. Vrátí se totiž show Partička v čele s Richardem Genzerem a Michalem Suchánkem. Fanoušci tohoto oblíbeného televizního pořadu by si neměli nechat ujít jedinečnou příležitost vidět, jak si konečně někdo dělá srandu ze Suchoše a Geni, konkrétně tedy jejich kolegové Igor Chmela, Ondřej Sokol a Daniel Dangl.

Březen bude v nastoleném tempu pokračovat. Na sobotu 4. března hlásí návrat nitranská kapela Horkýže slíže, která v roce 2017 oslaví čtvrt století své existence, během ní si na Slovensku i v Česku vybudovala velice solidní pozici a vyprodává koncerty ve všech koutech obou republik. Kromě toho plánují na podzim vydání nového alba a na jaře nový singl s videoklipem. K závěru měsíce  ve velkém sále doprovodí její kapela a zazní jak známé a populární hity jako Horehronie, Při oltári či Vsieti ťa mám, tak novější písně.

Svůj program již zveřejňuje Folk-blues-beat festival Valašský špalíček 2017. Ten bude i ve svém 35. ročníku ve dnech 21. – 24. června pokračovat v nastaveném retro stylu a opět se zaměří na hudební legendy 60. let. Z nabitého programu zmíníme alespoň kapelu Framus Five. Přijede zahrát kultovní skladbu Město ER za doprovodu Karlovarského smyčcového orchestru, kapely Energit Luboše Andršta, Synkopy 61, Aktual Milana Knížáka, The Primitives Group s Ivanem Hajnišem či Vladimíra Mišíka s kapelami ETC… a ČDG.

Z britských ostrovů přijede Maggie Bell a Pete Brown. Chybět nebudou ani místní kapely Mňága & Žďorp a Cimet, které v roce 2017 oslaví třicáté narozeniny od založení. V předprodeji jsou v současné době nejlevnější vstupenky na výroční dvojkoncert kapel Mňága & Žďorp a Ciment, dvoudenní vstupenka na hlavní festivalový program v pátek 23. a sobotu 24. června 2017 a třídenní vstupenka zahrnující vše výše zmíněné. Ve stádiu posledních příprav je už také zahajovací koncert, který se uskuteční ve středu 21. června.

Vstupenky jsou v předprodeji k dostání v Turistickém informačním centru ve Valašském Meziříčí a online na stránkách Kulturního zařízení www.kzvalmez.cz.

Reklama

Výběr článků

Načítám