Hlavní obsah

Obchvat Hrádku u Rokycan přinese obyvatelům úlevu od hluku aut

Novinky, Alena Lochmannová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouho očekávaná stavba obchvatu Hrádku za téměř 170 milionů byla zahájena. Stavba by měla být hotova v první polovině roku 2013.

Foto: KÚ Plzeňského kraje

Dlouho očekávaná stavba obchvatu Hrádku za téměř 170 milionů byla zahájena. Stavba by měla být hotova v první polovině roku 2013.

Článek

Při výstavbě první etapy obchvatu dlouhé bezmála dva kilometry bude vystavěna přeložka silnice třetí třídy, která v budoucnu spojí Rokycany s Hrádkem. Stavba je financována ze strukturálních fondů EU z 11. výzvy, z 15 % ji hradí Plzeňský kraj.

Po více než deseti letech příprav výstavby si již v dohledné době od nadměrného zatížení oddechnou především obyvatelé ulice Boženy Němcové v Rokycanech. Součástí obchvatu bude most s železobetonovou nosnou konstrukcí přes Rakovský potok a protihluková stěna.

"Díky obchvatu se významně odlehčí zatíženým silnicím, sníží se hluk, ale i prašnost ve městě. První úsek v prostoru mezi silnicí II/183 a III/11732, který bude propojením Rokycan a Hrádku, zlepší také dopravní napojení průmyslových areálů v jižní části Rokycan na silnice vyšších tříd a dálnici. Až se vybudují potřebné místní komunikace, přinese to také další možnost rozšíření ploch pro rozvoj současných výrobních kapacit, což by mohlo vést i k nárůstu nových pracovních míst," řekl při slavnostním zahájení stavby 1. náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro dopravu Jaroslav Bauer.

Silnice se stane majetkem Plzeňského kraje a bude spravována Správou a údržbou silnic Plzeňského kraje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám