Hlavní obsah

Občané v sobotu Zažívali Ostravu jinak

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Již pátým rokem hlavní organizátoři Kulturního centra Cooltour Ostrava zorganizovali v různých obvodech sousedskou slavnost pod názvem Zažij Ostravu jinak. Letos se lidé sešli v centru města v areálu Husova sadu a v městské části Ostrava-Poruba u Oblouku, kde akci organizovali zástupci DC Adra Ostrava.

Foto: Josef Zajíc

Ostrava 17.9.2017 Sobotní program Zažij Ostravu jinak. Husův sad.

Článek

Cílem akce Zažij Ostravu jinak je zlepšování městského života za pomoci jeho obyvatel. Ulice Chelčického, S. K. Neumanna a Milíčovu obsadily stánky, které nabízely různé výrobky, cukrovinky, poživatiny, květiny, knihy, skládanky. Dětem byly nabízeny dětské hry a organizace, které se akce zúčastnily pořádaly soutěže o lístky do jejich zařízení.

Na křižovatce na ulici Chelčického a S. K. Neumanna bylo vybudováno pódium, kde se prezentovaly malé hudební a pěvecké skupiny. Na Milíčově ulici byl umístěn Taneční plac, kde se uskutečnily taneční, baletní a jiné workshopy.

Adrenalinová soutěž pro všechny zúčastněné byl běh na podpatcích. Pro zájemce organizátoři uspořádali dva rozběhy. Kvalitní, módní a in botičky si mohli, zvláště muži, vypůjčit. A bylo tu finále. Tři ženy, dva muži, běh, vítězství. Vyhrál muž!

Od 14.00 připravovali  kuchařky a kuchař  Klubu Atlantik vynikající sousedský guláš. Zájemci mohli sledovat postup od nakrájení masa, zeleniny, přípravy ingrediencí až po samotný výsledek.  Od 17.00 byly v nabídce dva typy guláše - ostrý a ostřejší. Zájem byl velký.

V Husově sadu byly připraveny další atrakce, zajímavosti, soutěže a workshopy. Soutěž Jak rychle ustlat postel připravil hotel Mercure. Zájemci v čase rychlejším než rychlým museli kompletně ustlat postel. Vyzkoušeli si práci pokojské hotelu. I o tuto soutěž a její ceny byl velký zájem.

Pořadatelé ve spolupráci s dorpavním podnikem připravili, pro předem zaregistrované zájemce, okružní jízdu historickou tramvají Barborka. V tramvaji se hrálo divadlo, zpívalo, vzpomínalo a zazněly i informace o místech kudy tramvaj projížděla.

„Letos jsme se, při pátem ročníku, přesunuli na Husův sad. Obsadili jsme i okolní lokální uličky. Celorepubliková akce Zažít město jinak, v našem případě Ostravu, má upozorňovat na nějaké nefunkční lokality. Proto jsme chtěli upozornit na Husův sad. Lidi ho nevyužívají tak, jak by mohli. Trošku jsme změnili program. Kromě umělců,  kapel a hudebníků jsme přidali i DJ a tak jsme se přiblížili i k větší věkové skupině. Přidali jsme spoustu stánků, dobrého jídla a pití a samozřejmě tady máme ty vnější aktivity, jako je venkovní tančírna, máme běžeckou soutěž na podpadcích a jako třešničku na dortu jsme připravili  cestu tramvají Barborka po všech obvodech Ostravy, " informoval František Horvát, hlavní koordinátor.

Ve 20.00 se uskutečnila Balkánská party a ve 22.30 Závěrečná party v Baru Ikarus.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám