Hlavní obsah

O vítězi Evropského poháru cestovních vozů se rozhodne v Brně

Novinky, Josef Hora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na jezdce týmu Křenek Motorsport čeká vrchol letošní sezóny. Jimi budou o nadcházejícím víkendu poslední dva závody šampionátu FIA ETCC, ve kterých se s definitivní platností rozhodne o držiteli titulu evropského šampióna Evropského poháru cestovních vozů.

Foto: Petr Frýba

Tým Křenek Motorsport

Článek

Týmové barvy bude v Brně před televizními kamerami Eurosportu hájit kompletní trojice jezdců, tedy Petr Fulín, Michal Matějovský a Jaromír Štádler.

Největší pozornost se bude upírat na výkony Petra Fulína, který svede závěrečnou bitvu o korunu krále evropských cesťáků se slovenským závodníkem Maťo Homolou. Fulín si doposud na čele tabulky průběžného hodnocení vybudoval osmibodový náskok. Ve hře však stále zůstává 23 bodů a tak zdaleka není vůbec nic rozhodnuto.

Nesnadný úkol před sebou má také Michal Matějovský, který se v Brně pokusí vybojovat konečné třetí místo a titul 2. vicemistra. Od tohoto cíle jej momentálně dělí 7 bodů. Dva ztrácí na švýcarského Petera Rikliho a dalších pět bodů, má k dobru aktuálně třetí muž průběžného pořadí Dušan Borkovič. Borkovič před závody v Perguse přesedlal ze Seatu Leon do ex-továrního Chevroletu Cruze, se kterým dokázal vybojovat body za druhé a třetí místo.

Jaromíra Štádlera čekají s vozem SEAT León dvě bitvy o body v kategorii Single Make Trophy. Těmito dvěma závody by Jaromír Štádler chtěl rozloučit se svou závodní kariérou a co víc si přát, než na samotný závěr vybojovat co největší bodový zisk.

Je to již dlouho, co měla Česká republika tolik želízek v ohni v některém z vrcholných podniků organizace FIA. Neváhejte a přijeďte o víkendu do Brna podpořit trojlístek českých jezdců na cestě za svými cíli.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám