Hlavní obsah

O víkendu se letos poprvé rozezní Zpívající fontána v Mariánských Lázních

Novinky, Jiří Mašek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V sobotu 30. dubna od 21 hodin v Mariánských Lázních poprvé zazní tóny Zpívající fontány. U příležitosti zahájení jsou připraveny skladby Petra Hapky Hudba pro fontánu, Rondo á la Krakowika Frederyka Chopina a Netopýr od Johanna Strausse Jr.

Foto: Kateřina Mattasová
Článek

Jedna z nejvyhledávanějších mariánskolázeňských atrakcí je v provozu pravidelně od 30. dubna do 31. října. Během lázeňské sezóny hraje denně každou lichou hodinu od od 7.00 do 22.00 hodin. Ve 21.00 a 22.00 hodin probíhají večerní představení včetně barevného osvětlení.

Fontána byla vybudována v průběhu čtyř let od roku 1982, a to při rekonstrukci mariánskolázeňské kolonády. Poprvé se rozezněla v roce 1986 skladbou Hudba pro fontánu od skladatele, hudebníka a zpěváka Petra Hapky. Melodie se postupem času stala jednou z nejoblíbenějších produkcí slavné fontány a je považována za neoficiální hymnu Mariánských Lázní.

Na popud zastupitele Vladimíra Kantora a Miloše Coufalíka se proto letos město Mariánské Lázně rozhodlo vzdát hold Petru Hapkovi a vyhlásilo veřejnou sbírku na zhotovení jeho busty. Busta tohoto skladatele a zpěváka, by pak měla být umístěna na kolonádě právě v blízkosti Zpívající fontány.

Dárci a podporovatelé mohou přispět prostřednictvím zvláštního bankovního účtu nebo přímo v Infocentru města Mariánské Lázně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám