Hlavní obsah

O senátní křeslo budou ve Zlíně soupeřit i čtyři lékaři

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

V doplňovacích senátních volbách na Zlínsku se v květnu utká devět kandidátů. „Magistrát Zlína jako pověřený obecní úřad v sídle volebního obvodu č. 78 projednal a překontroloval podané přihlášky k registraci pro doplňovací volby do Senátu PČR,“ sdělil mluvčí zlínské radnice Zdeněk Dvořák.

Senát PČR.

Článek

Svoji kandidaturu oznámil zlínský primátor Miroslav Adámek. Do voleb jde za STAN. Primátor, původním povoláním chirurg, bude mít za soupeře další tři lékaře. Hnutí ANO nominovalo krajského zastupitele a primáře Neurochirurgického oddělení Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně Michala Filipa. Sociální demokraté vysílají do boje o post senátora také chirurga, Radima Jüngera. Dalším lékařem je Lubomír Nečas, předseda SPO, bývalý náměstek hejtmana.

Lidovci věří krajské radní zodpovědné za sociální oblast Michaele Blahové, komunisté vsadili na zlínského zastupitele Radomíra Rafaju. Piráti spoléhají na novináře Aleše Fuksu, SPD nominovala hydrologa a krajského zastupitele Zdeňka Vacka. Za politické hnutí Senátor 21 bude kandidovat Tomáš Goláň, daňový poradce a Česká suverenita dala důvěru řediteli společnosti a pedagogovi Karlu Nedbálkovi.

„Přihlášky k registraci při podání nevykazovaly žádné vady nebo byly tyto vady na přihlášce k registraci zmocněncem odstraněny, aniž by registrační úřad volební strany písemně vyzval,“ informoval Tomáš Lang, vedoucí Odboru kanceláře primátora zlínského magistrátu.

Doplňovací senátní volby na Zlínsku se uskuteční ve dnech 18. a 19. května. Ve volbách na podzim 2014 kandidovalo 12 uchazečů. V druhém kole uspěl František Čuba, který porazil tehdejší senátorku a nynější poslankyni PČR Alenu Gajdůškovou z ČSSD. Letošní doplňující volby se konají proto, že v únoru František Čuba odstoupil kvůli dlouhodobé absenci v Senátu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám