Hlavní obsah

Novou školku stihli v Roudnici vybudovat během prázdnin, zápis bude narychlo

Novinky, Tomáš Pokorný

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Téměř kritická byla situace s volnými místy v mateřských školách v Roudnici nad Labem. Městu se ale podařil husarský kousek. V budově základní školy ve Školní ulici vybudovalo během prázdnin novou mateřskou školu.

Foto: Tomáš Pokorný

Ředitelka školy Zuzana Zrzavá ukazuje zástupcům vedení města připravené prostory nové mateřské školky.

Článek

"Podařilo se nám téměř nesplnitelné. Během prázdnin jsme vybudovali krásné prostory nové mateřské školy a zároveň jsme stihli absolvovat veškeré legislativní procesy včetně získání potřebných povolení, která jsou pro provoz takovéhoto zařízení nezbytná," řekl místostarosta  města Roudnice nad Labem Michal Cihla.

Kompletně zrekonstruované křídlo nízkopodlažní budovy školy v sobě skrývá moderně zařízené prostory pro různorodé aktivity dětí. V původní části školy byly odstraněny příčky a proběhla instalace nových plastových oken. Interiér prošel kompletní rekonstrukcí. Vybudováno bylo nové sociální zařízení, ale také výdejna obědů. Ty dětem bude dodávat stávající školní kuchyně.

Dětem je k dispozici mnoho herních prvků a hraček. Veškeré zařízení mateřské školky je nové a moderní. "Celá rekonstrukce město vyšla na necelé tři milióny korun. O 56 dětí se bude ve dvou třídách starat tým zkušených učitelek pod vedením stávající ředitelky školy," doplnil Cihla.

O tom, které děti budou školku navštěvovat, ještě není rozhodnuto. Zápis proběhne v pátek. Děti, které budou zapsány, mohou do nové školky nastoupit již v úterý 4. září.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám