Hlavní obsah

Novoroční koncert Musici Boemi zahájí ve Vsetíně kulturní sezónu roku 2014

Novinky, Klára Blažková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Novoroční koncert komorního smyčcového orchestru Musici Boemi z Brna zahájí 19. ledna ve Vsetíně nadcházející kulturní sezónu roku 2014. Koncert k zahájení roku však bude zároveň první významnou akcí pořadatelů – Domu kultury Vsetín a Města Vsetín – vztahující se k letošním oslavám Roku české hudby.

Foto: DK Vsetín

Musici Boemi

Článek

Komorní smyčcový orchestr Musici Boemi vznikl v roce 2002 v Brně s cílem kvalitně interpretovat hudbu všech slohových období od baroka až po současné žijící autory. Je složen z předních hráčů významných českých hudebních těles.

Soubor spolupracuje také s řadou umělců zvučných jmen, jakými jsou Pavel Šporcl, Václav Hudeček, Gabriela Demeterová, Jaroslav Svěcený, Ivan Ženatý, Jiří Stivín, Alfred Strejček, a pravidelně se věnuje účinkování na předních pódiích a hudebních festivalech u nás.

Repertoár souboru má stěžejní zaměření v baroku, české komorní tvorbě a nevyhýbá se ani dílům českých soudobých skladatelů. Komorní orchestr Musici Boemi je oceňován odbornou kritikou zejména pro precizní souhru, entuziasmus mladého ansámblu a stylovou vyváženost v celé šíři svého repertoáru. Uměleckým vedoucím souboru je koncertní mistr Filharmonie Brno, Pavel Wallinger.

Koncert se uskuteční v neděli 19. ledna od 17.00 hodin v kině Vatra. Během večera zazní skladby předních skladatelů české komorní tvorby – Antonína Dvořáka, Josefa Suka, Oskara Nedbala a dalších velikánů české hudby.

Reklama

Výběr článků

Načítám