Hlavní obsah

Novoroční Brno letos zve na ohňostroj i cyklistickou jízdu městem

Novinky, Zdeněk Drgáč

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letos se bude konat již čtvrtý ročník programu Novoroční Brno - na programu bude 1. ledna 2012. Diváky kromě velkolepého ohňostroje čeká mj. cyklistická jízda Brnem či výstava Beatlemánie v Moravském zemském muzeu.

Článek

Celý den nazvaný Novoroční Brno začne v 10.00 hodin, kdy začne na náměstí Svobody cyklistická jízda Brnem, pořádaná jako každý rok společností TJ Favorit Brno. Jízda skončí na brněnské přehradě.

Dále se budou lidé moci zúčastnit troubení z věže Staré radnice od 11.00. Brněnské podzemí na Zelném trhu se v 14.00 otevře za zvýhodněné novoroční vstupné a konat se na Nový rok bude také výstava Beatlemánie v Moravském zemském muzeu. Po rekonstrukci se otevře Hvězdárna a planetárium Brno, v Mendelovu muzeu a bazilice Nanebevzetí Panny Marie na Mendlově náměstí se lidé mohou přijít podívat na genetickou badatelskou práci.

První den nového roku uzavře majestátní ohňostroj, který by měl podle vedení města přilákat nejvíce diváků. Tradičně začne v 18.00 nad brněnským hradem Špilberk a bude věnován Gregorovi Johannovi Mendelovi vzhledem k 190. výročí od jeho narození.

Po ohňostroji se ještě uskuteční Novoroční koncert Filharmonie Brno v Janáčkově divadle pod vedením Aleksandra Markoviče. Novinkou letošního čtvrtého ročníku programu bude slosování vstupenek z vybraných míst novoročního programu. Výherci získají věcné ceny, které věnují partneři akce.

Výběr článků

Načítám