Hlavní obsah

Nové operetní studio Brno zve na májový koncert

Novinky, Jaroslav Štěpaník

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Májový koncert v podání členů Nového operetního studia Brno a hostů se uskuteční v Mozartově sále divadla Reduta na Zelném trhu v úterý 9. května.

Foto: Plakát na koncert
Článek

Koncert pod názvem Když zavítá máj pohladí posluchače nejen operetními melodiemi z děl J. Strausse, F. Lehára, O. Nedbala a E. Künnekeho, ale nabídne i operní árie a dueta, zejména W. A. Mozarta, A. Dvořáka a B. Smetany. Účinkují Silvie Adamová, Markéta Böhmová, Josef Šabaka, Monika Maláčová a žáci Základní umělecké školy varhanické Brno. Klavírní spolupráce: Stanislava Syrková.

Před vlastním dvouhodinovým koncertem a o přestávce je přichystáno překvapení pro dětské návštěvníky v podobě zajímavé soutěže „lesní pedagogiky“. Partnerem jsou totiž Lesy ČR.

Nové operetní studio Brno je divadelním spolkem, který si před několika lety vytknul za cíl znovu přivést na divadelní prkna ve městě žánr, který tu měl letitou tradici a množství příznivců: zkrátka vzkřísit paní Operetu. Parta, většinou mladých nadšenců, v čele s uměleckým vedoucím Josefem Šabakou, vystupuje na více místech, v Brně v Redutě, kde míval v minulosti tento hudební žánr svůj domovský přístav. Patronkou souboru je hudební a divadelní publicistka Eva Šlapanská, nositelka Ceny města Brna a Ceny Jihomoravského kraje.

Soubor má za sebou již více koncertů, ale také dvě inscenace operetních představení, příznivě přijatých publikem. (Na tý louce zelený J. Beneše – 2015 a Bratránka z Batávie E. Künnekeho – 2016.)

Májový koncert v úterý 9. května v Mozartově sále divadla Reduta začíná v 18 hod. Lístky v předprodeji Národního divadla Brno ve Dvořákově ulici 11.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám