Hlavní obsah

Nová vánoční tradice svatohorského gymnázia

Novinky, Tomáš Bílek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poslouchejte, křesťané, co se stalo, přihodilo... u města Příbramě. Poutníci svatohorského gymnázia se k oltáři Panny Marie svatohorské vypravili, by se Panně poklonili a zpěvem Kristovo narození zvěstovali.

Foto: Veronika Sobotová

Gymnázium pod Svatou Horou na Svaté Hoře

Článek

A tak se 20. prosince všech 230 studentů příbramského Gymnázia pod Svatou Horou, s laskavým svolením pátera Mgr. Davida Horáčka, namačkalo do svatohorské baziliky Nanebevzetí Panny Marie, kde slavnostně zakončilo výuku v roce 2013.

Na začátku ředitel Mgr. Sedláček poděkoval všem studentům za úspěch v hlasování o Gymnázium roku, kde se to svatohorské umístilo jako čtvrté nejoblíbenější v České republice, a popřál také všem hodně sil do nového roku.

Po řediteli promluvil páter Horáček, ten byl nadšen z toho, že si svatohorské gymnázium vybralo pro závěr roku symbolicky právě Svatou Horu, a popřál všem studentům a kantorům požehnané svátky.

Na řadu pak přišly koledy. Se studenty je připravil Mgr. Vladimír Král. Nejprve se představila Lenka Breningerová, studentka 1. C, s písní All I Want For Christmas, poté studentky 1. C a 3. A zazpívaly Chtíc, aby spal a jako třetí vystoupila Bohdana Soukupová ze 2. A, která za doprovodu houslí svého spolužáka Jakuba Kylara a pana učitele Krále rozezvučila baziliku písní Adeste fideles. Na závěr si všichni zazpívali tu nejkrásnější koledu, tedy Narodil se Kristus pán.

První vítání Vánoc a rozloučení se s rokem 2013 na Svaté Hoře tak bylo skvělou tečkou za akcemi nabitým rokem, na kterou v dalších letech, díky laskavosti Svatohorského proboštství, jistě rádi navážeme.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám