Hlavní obsah

Noční bouřky a lijáky zaměstnaly ve Zlínském kraji hasiče

Novinky, Vlastimil Langer, PhDr.

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bouřky s vydatným deštěm, které se v neděli 22. července odpoledne a během noci na pondělí 23. července přehnaly Zlínským krajem, sice nezpůsobily vážnější škody, hodně však zaměstnaly hasiče.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči odstraňovali především spadlé větve.

Článek

„Déšť naštěstí nikde nezpůsobil záplavy a hasiči vyjížděli především k popadaným stromům,“ informovala v pondělí tisková mluvčí HZS Zlínského kraje Lucie Javoříková.

K prvnímu zásahu vyjížděli hasiči v neděli v sedm hodin večer. V Morkovicích-Slížanech na Kroměřížsku zatarasila spadlá větev půl cesty. O hodinu později na Zlínsku zasahovali ve Štítné nad Vláří v místní části Popov. Zde odčerpávali vodu, která zaplavila sklep rodinného domu.

„Další výjezd absolvovali hasiči krátce před desátou hodinou večerní do obce Zlechov na Uherskohradišťsku, kde spadl na zem kabel vysokého napětí. Počtvrté vyjeli těsně před jedenáctou hodinou v noci. V Kelči na Vsetínsku odklízeli z vozovky spadlou větev. Ani po půlnoci neměli hasiči úplný klid. Krátce před půl jednou je operační důstojník vyslal do obce Brusné na Kroměřížsku k odstranění větve stromu, která spadla do cesty a bránila v průjezdu,“ vyjmenovala mluvčí hasičů.

Poslední dva výjezdy byly na Zlínsku. „Krátce před třetí hodinou v noci vyjeli hasiči do Bratřejova, kde opět strom bránil provozu na komunikaci. Těsně před sedmou hodinou ranní odstraňovali strom v Lipové, který zde spadl v areálu místních strojíren na budovu. Všechny výjezdy se obešly bez zranění osob a větších škod na majetku,“ dodala Lucie Javoříková.

Reklama

Výběr článků

Načítám