Hlavní obsah

Noc na Karlštejně si zájemci užijí i na zámku v Mníšku pod Brdy

Novinky, Jana Digrinová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek a sobotu 8. a 9. srpna zavítá do zámku v Mníšku pod Brdy císař Karel IV. a s ním i děj slavného muzikálu Noc na Karlštejně. Přijďte se zaposlouchat do známých melodií a vrátit se do dob středověkých půtek i galantních pěvců.

Foto: Jana Digrinová

Muzikál Noc na Karlštejně se bude hrát v Mníšku pod Brdy.

Článek

Oblíbený muzikál Noc na Karlštejně v podání skvělých herců a s písničkami Karla Svobody si prostě nemůžete nechat ujít. Hrát a zpívat se bude pod širým nebem, zámek Mníšek pod Brdy se v pátek a v sobotu 8. a 9. srpna na několik hodin promění v komnaty a nádvoří karlštejnské.

Na hradě je žena! A to nejen jedna. Půvabný příběh o Karlu IV. a jeho údajném zákazu vstupu žen do hradu Karlštejna, aby nerozptylovaly muže v jejich důležitých činnostech i rozjímání, stále baví diváky i přes své "stáří".

Hru Jaroslava Vrchlického natočil roku 1973 režisér Zdeněk Podskalský s velkými hereckými hvězdami. Role purkrabího, jehož nezbedná neteř porušila císařův výnos stejně jako zamilovaná královna, byla například poslední rolí velikána Jaroslava Marvana.     

Ani na Mníšku nebudou chybět známé osobnosti, které jistě nalákají mnoho návštěvníků. Kromě Lumíra Olšovského, Pavla Vítka, Petra Jančaříka nebo Jana Rosáka uvidíte u nás poprvé také Václava Vydru.

Syn slavných rodičů účinkuje v muzikálu Noc na Karlštejně jako host v Karlínském hudebním divadle už od roku 2004. Mimo své herecké úspěchy je dnes známý také jako náruživý chovatel koní, milovník zbraní a v neposlední řadě i jako komentátor soutěžního pořadu Prostřeno.       

Václav Vydra v letošním roce převezme roli císaře Karla IV. po všemi oblíbeném zesnulém herci a moderátoru Vladimíru Čechovi. Tento velký a charakterní člověk zemřel po dlouhé nemoci na jaře loňského roku. Roli Karla IV. hrál na Mníšku několik let a jeho jméno bylo pro diváky velkým magnetem. Děkujeme panu Vladimíru Čechovi za jeho úžasné herecké výkony a milé a příjemné vystupování. Během představení budeme s úctou vzpomínat.

Vstupenky na muzikál jsou již v prodeji. Je možné si je zakoupit osobně v otevírací době na pokladně zámku nebo rezervovat e-mailem. V tomto případě platba proběhne převodem a vstupenky budete mít možnost vyzvednout až těsně před představením.

V rámci vstupného budete moci zdarma zhlédnout výstavu UNESCO i expozici o historii módy. Ta vás provede časem od dob královny Kleopatry, přes gotiku Karla IV., rokoko Marie Antoinetty až po Sissi z 19. a pankačku z 20. století.

Reklama

Výběr článků

Načítám