Hlavní obsah

Nevšední pohled na Liberec a Český ráj nabízí výstava Okem ptáka

Novinky, Jiří Částka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V průběhu měsíce května je možné v liberecké krajské knihovně zhlédnout zcela unikátní výstavu leteckých fotografií z Liberce a okolí a také z Českého ráje.

Foto: Jiří Částka, www.fotobanka.net

Kostel sv. Jana Křtitele v Újezdu pod Troskami v ranní mlze s horkovzdušným balonem na leteckém snímku z časného rána 6. července 2011.

Článek

Celkem 25 velkoformátových fotografií vytištěných na malířské plátno formátu 60 krát 90 cm je umístěno ve dvou patrech knihovny. Fotografie byly pořízeny v rozmezí jednoho roku při celkem devíti letech horkovzdušnými balony.

Autorem fotografií je liberecký fotograf Jiří Částka a výstavu pořádá firma BAART, která se v libereckém kraji zabývá balónovým létáním.

V současnosti v rámci této spolupráce vzniká rozsáhlá fotobanka leteckých snímků nejen z libereckého kraje, která v současné době čítá již přes 300 jedinečných záběrů na města i krajinu z pohledu ptáka.

V rámci výstavy bude v úterý 22. května od 18.30 ve Velkém sále knihovny uspořádána přednáška s pilotem balónu a autorem fotografií na téma balónového létání a fotografování z tohoto netradičního "dopravního prostředku".

Reklama

Výběr článků

Načítám