Hlavní obsah

Nevíte, co jsou pěry či metyje? Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku vám napoví

Novinky, Zdeněk Urbanovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dát lidem recepty na tradiční pokrmy, jejichž krajové názvy mnohým již nic neříkají, oživit zapomenuté chutě, zachovat a šířit bohatství lidových tradic a zvyků - to je hlavní cíl Sdružení cestovního ruchu Slovácko, které se rozhodlo vydat pokračování Kuchařky tradičních pokrmů na Slovácku.

Foto: Region Slovácko

Na tomto formuláři bude možné si kuchařku zamluvit

Článek

Návrat k tradicím, k hodnotám, které utvářely po staletí naši kulturu, se stává stále běžnější součástí našeho života. Platí to i o našem jídelníčku - přitom inspiraci můžete získat prostřednictvím tištěné kuchařky pokrmů ze Slovácka. Ta bude obsahovat recepty posbírané v domácnostech babiček, tetiček, ale i v muzejních archivech. Jídla s názvy jako chábovica, pěry, přesňáky, krájanec či metyje zde dostanou svůj obsah, umožní každému poznat jejich vůni a chuť.

Kuchařka vyjde sice až na počátku října, ale již nyní máte příležitost si ji dopředu zamluvit, nejlépe prostřednictvím informačních center regionu Slovácko - od Břeclavi až po Napajedla. Získáte jistotu, že ji dostanete, náklad bude omezený.

Tradice a folklor jsou také silnou stránkou turistické nabídky regionu Slovácko. A úroveň místní gastronomie tuto nabídku může výrazně podpořit. Mimo jiné nabídkou tradičních jídel.

„Zahraniční turista očekává, že v našich restauracích dostane místní, regionální speciality. Je zbytečné Italům nabízet pizzu či těstoviny, když očekávají něco z místní kuchyně, třeba kachní pečínku. Z tohoto pohledu je zachování tradičních receptur také výzvou pro místní podnikatele,” uvedl Květoslav Tichavský, předseda správní rady regionu Slovácko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám