Hlavní obsah

Nevěstě začaly kontrakce, svatba se přesunula na porodní sál

Novinky, Leona Roháčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svatbu přímo na porodním sále v sobotu 15. října zažila olomoucká porodnice. Těhotné nevěstě začaly kontrakce a hrozilo, že by dítě přišlo na svět předčasně. Příbuzní se dohodli s oddávajícím a s personálem Porodnicko-gynekologické kliniky FN Olomouc a přemístili obřad z radnice do porodnice.

Foto: FN Olomouc
Článek

„Na porodním sále jsme svatbu ještě nezažili, je to neobvyklá situace i pro nás,“ uvedl přednosta kliniky Radovan Pilka. Několik svatebních obřadů prý už ale dříve proběhlo na oddělení, kde leží ženy v rizikovém těhotenství.

„Nevěsta je teprve v devětadvacátém týdnu těhotenství, včera odpoledne jsme ji přijímali, protože u ní začaly kontrakce. Podařilo se nám rizikový stav zvládnout, a děláme všechno pro to, aby se dítě nenarodilo příliš brzy,“ konstatoval  Pilka.

Ženich Jan Kadlčík dorazil do porodnice jen pár minut před obřadem, který začínal podle plánu ve 13 hodin. Měnilo se pouze místo. „Ráno jsem všechno na olomoucké radnici domluvil, vyšli nám vstříc. Snad všechno dobře dopadne,“ prohlásil nervózní nastávající sedmadvacetiletý tatínek s tím, že holčičku Terezku čekají až koncem prosince.

Obřadu se účastnili rodiče nevěsty i ženicha, svědci a nejbližší rodina spolu s personálem kliniky. Neobvyklé prostředí komentovala s humorem i oddávající Eva Baslerová: „Vítám vás na tomto neobvyklém místě, nikdo jsme asi nečekali, že se sejdeme právě tady.“ 

Nevěsta Hedvika Jančíková sice měla svatební šaty, celou dobu ale stála u lůžka s infúzí kapající do žíly. „Mám asi horečku, ale je to neskutečně krásný pocit,“ prohlásila sedmadvacetiletá nastávající maminka, na kterou doma čekají tři synové ve věku čtyř, pěti a sedmi let.

„Rodička teď musí zůstat hlavně v klidu, domů se určitě pár týdnů nepodívá, ale věříme, že dítě bude v pořádku,“ dodal přednosta kliniky Pilka, který byl rovněž mezi gratulanty. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám