Hlavní obsah

Nervózní korfbalovou řežbu prvních týmů dorostu zvládlo lépe Brno. I psychicky

Novinky, Jan Pařík

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bitvu jak řemen slibovala sobotní dohrávka pátého kola České dorostenecké korfbalové extraligy v Náchodě. Proti sobě totiž stanuly první dva týmy tabulky, tedy Brno a Prostějov. A boj dvou špičkových týmů rozhodně nezklamal.

Foto: Jan Pařík

Prostějov (na snímku) nezvládl proti Brnu závěr zápasu.

Článek

Na palubovce to vřelo a zápas měl ten správný náboj. Většinu utkání se oba týmy střídaly ve vedení a nic nebylo jasné. Poslední čtvrtina však vyšla o něco víc Brňanům, kteří vedle košů dokázali víc zkrotit i své emoce a zvítězili 16:14.

Rozhodčí Prostějov často trestali za příliš tvrdou hru a některé jejich výroky se nelíbily hráčům ani hanáckým trenérům. I když nakonec rozhodovala předvedená hra, nervy v závěru víc hrály do not brněnskému celku.

Tak trochu druhé housle hrál ve Dvoře Králové domácí Náchod, který oba své duely proti soupeřům ze špičky tabulky jasně prohrál, když nestačil hlavně ve druhých poločasech, a spíš než na prohánění lídrů se bude soustředit na proklouznutí do elitní čtyřky, která zajišťuje boj o cenné kovy. Zatím na ní však docela ztrácí, aktuálně přesně pět bodů na čtvrté Znojmo.

Vojtěch Ošťádal (hráč, Prostějov): „Bohužel se zápas s Brnem zlomil v poslední části v naší obraně. Byli jsme moc přemotivovaní a hráli jsme pak přehnaně tvrdě. Rozhodčí proti nám pak pískli dost volných hodů i penalt. Sudí si mě jako kapitána i pozvali před poslední čtvrtinou na pohovor, abychom se klidnili, bohužel jsme to moc nezvládli. Martin Dušek dostal za řeči dokonce žlutou kartu, i když jsem se ho snažil dost krotit. Brno nás sice letos už dvakrát zdolalo, ale jsem přesvědčený, že na něj máme.“

Denisa Kolářová (trenérka, Náchod): „Pro nás šlo o skoro totožné zápasy. V prvních poločasech jsme se soupeři docela drželi, pak jsme však bohužel odpadli. Nemáme tolik zkušeností a oba soupeři hráli s větším nábojem. V mých svěřencích jsem po Vánocích ještě viděla salát a cukroví, moc se jim nechtělo běhat. Samozřejmě za těmito celky trochu zaostáváme, ale do první čtyřky bychom se rádi dostali.“

Prostějov, SK RG U19 - Brno, KK U19 14:16

SK Plhov Náchod U19 - Brno, KK U19 13:21

SK Plhov Náchod U19 - Prostějov, SK RG U19 14:20

Reklama

Výběr článků

Načítám