Hlavní obsah

Nenechávejte ve vozidlech cenné věci, varuje policie

Novinky, Pavel Jaňurek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během hodiny a půl vnikl na konci minulého týdne neznámý lapka do zaparkovaného vozidla Škoda Octavia v Libhošti.

Foto: PČR Nový Jičín

Vloupání do vozidla v Libhošti

Článek

Ke krádeži došlo v centru obce u místní školy v pátek 14. října v době od osmé do půl desáté dopoledne. Zloděj rozbil skleněnou výplň okna pravých předních dveří a vytvořeným otvorem ze sedadla spolujezdce odcizil dámskou koženou kabelku.

"Škoda poškozením a odcizením činí téměř dva tisíce korun. Novojičínští policisté na místě zajistili stopy a po pachateli krádeže intenzivně pátrají. V případě dopadení zloději hrozí až dva roky odnětí svobody," sdělil Petr Gřes, tiskový mluvčí novojičínské policie.

V souvislosti s nedávnou krádeží policisté opětovně varují. "I zdánlivě bezcenná věc pohozená v autě může zloděje nalákat. Důležité je nenechávat na sedadlech ani odkládacích plochách auta žádné cenné věci, zejména kabelky, kufříky ani jiná zavazadla, navigace, mobilní telefony, fotoaparáty, notebooky, videokamery, doklady od vozidla i jiné osobní doklady," uvedl Gřes.

Co dělat, když už motorista zjistí, že interiér jeho auta někdo neoprávněně navštívil? "Pokud to situace dovoluje, je důležité, aby motorista nechal vozidlo před příjezdem policie v takovém stavu, v jakém ho zanechal pachatel. V opačném případě by totiž mohl porušit některé důležité stopy. Neměl by vstupovat do vozidla, ani na nic sahat a okamžitě volat Policii České republiky na linku 158," dodal Gřes.

Reklama

Výběr článků

Načítám