Hlavní obsah

Nedostatek sněhu mění podobu Valachy Tour, místo běžek se uskuteční závod v terénním běhu

Novinky, Martina Žáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní zima chudá na přírodní sníh výrazně ovlivní začátek druhého ročníku VALACHY TOUR – seriálu závodů v různých sportovních disciplínách pro sportovce všeho věku a kondice, který pořádá Resort Valachy Velké Karlovice.

Foto: archiv VALACHY TOUR
Článek

Prvním letošním závodem, jenž se uskuteční pod názvem NOČNÍ STOPA VALACHY již tuto sobotu 1. března, měl být původně závod na běžkách. Vzhledem k nedostatku přírodního sněhu se pořadatelé rozhodli pro změnu - místo běžek proběhne noční závod v klasickém terénním běhu. Místo i čas startu zůstávají stejné: v 18 hodin u hotelu Galik ve Velkých Karlovicích.

„Věříme, že náhradní varianta bude pro sportovce atraktivní, možná i výhodnější, protože díky letošní netradiční zimě mohou mít více natrénováno právě v běhu než na běžkách. Připravili jsme 10 kilometrů dlouhou trasu po zpevněném povrchu, která bude na vybraných místech osvětlena loučemi. Závodníkům rozhodně doporučujeme vybavit se čelovkami. Noční závod s intervalovým startem slibuje neobvyklý zážitek s krásnou atmosférou,“ uvedl prezident VALACHY TOUR Vladimír Sušil.

Vítězové si mezi sebe rozdělí prize money ve výši 15 tisíc korun a další věcné ceny. Součástí bude i dětský závod na kratších tratích, který odstartuje již po 17. hodině, tedy ještě před úplným setměním.

Také letos VALACHY TOUR podpoří svou účastí známí sportovci. Prvního závodu seriálu se zúčastní Aneta Grabmüllerová, dvojnásobná juniorská mistryně světa v zimním triatlonu. Přihlášena je už i většina závodníků, kteří v loňské VALACHY TOUR stanuli na stupních vítězů celkového pořadí.

Zájemci se mohou k účasti v jednotlivých závodech VALACHY TOUR registrovat on-line za zvýhodněné startovné na www.valachytour.cz nebo v den konání přímo na místě.

Jednotlivé závody seriálu jsou propojeny bodovým hodnocením. Atraktivní ceny tak mohou sportovci získat jak průběžně v jednotlivých akcích, tak i po součtu všech bodů po ukončení celého seriálu.

Stejně jako loni, také letos bude dějištěm závodů členitá krajina kolem Velkých Karlovic. Ta nabízí terény různé náročnosti, většina závodů tak opět bude moci nabídnout jak lehčí trať, kterou zvládnou běžně trénovaní sportovci, tak i těžší trasy pro závodníky, kteří vyhledávají náročnější výzvy. I letos budou součástí vložené dětské závody se startovným zdarma.

Loni VALACHY TOUR svou účastí podpořili známí sportovci, mj. olympionici cyklista Jaroslav Kulhavý, veslař Ondřej Synek a triatlet Jan Čelůstka nebo nejlepší český ironman Petr Vabroušek. Absolutními vítězi se stali Lucie Gruchalová a Svatopluk Janečka. Celkově se loni do VALACHY TOUR zapojilo přes 1 400 sportovců a k tomu 400 dětí.

„Věříme, že letos se nám podaří oslovit další závodníky, které lákají zajímavé terény Beskyd. Chceme také pokračovat v tradici zvát na jednotlivé závody známé sportovce, kteří mohou být vzorem pro mladou generaci,“ dodal Vladimír Sušil.

Příjemnou tečkou za sobotním závodem se pro závodníky může stát relaxace v termálních bazénech v relaxačním centru Wellness Horal nedalekého hotelu Horal. Právě na sobotu 1. března připadá tradiční Saunová noc, kdy je Wellness Horal otevřeno mimořádně až do půlnoci.

Reklama

Výběr článků

Načítám