Hlavní obsah

Nedělní Pohádky o mašinkách v Divadle loutek Ostrava pobavily děti i jejich rodiče

Novinky, Josef Zajíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli 9. srpna v 17 hodin opět oživlo venkovní hlediště alternativní scény Divadla loutek Ostrava. V rámci projektu Léto s pimprlaty se tentokrát dětem předvedlo profesionální divadlo Tramtárie z Olomouce inscenací Pohádky o mašinkách.

Foto: Josef Zajíc

Léto s pimprlaty. Ostrava 9.8.2015. Pohádky o mašinkách. Divadlo Tramtárie z Olomouce.

Článek

Amfiteátr Divadla loutek Ostrava se ještě před začátkem představení zcela zaplnil malými i těmi nejmenšími dětmi a jejich rodiči, aby zhlédli v projektu Léto s Pimprlaty již předposlední pohádku.

Odpolední letní den 9. srpna tentokrát vyplnila skvělá inscenace herců z Olomouce nabitá humorem a záhadami, kterou napsal šéf nezávislého divadla Tramtárie Vladislav Kracík.

„Že mašinky nemají oči nebo pusu? Že nemají duši? Kdo to říká ? Jistěže mají, stačí jenom napnout uši a pořádně se podívat,” řekl v úvodu pohádky dětem Karlík. A děti poslouchaly a dívaly se, vpluly do příběhu o mašinkách malých i velkých, nezbedných i statečných, které se nebojí ani kouzelníka a nebojí se jezdit ani tunelem.

V inscenaci Pohádky o mašinkách hrál mašinku, mašinfíru a kouzelníka Zababu Václav Stojan, Dědu Petra Čiháková a Karlíka Barbora Šebestíková.

Divadlo Tramtárie je nezávislé profesionální divadlo se stálým souborem malé formy a autorskou dramaturgií. Sídlí ve Slovanském domě v Olomouci. Svoji profesionální kariéru zahájilo v roce 2005.

„Letos v dubnu jsme oslavili desáté výročí činnosti. Náš prostor je sál pro 75 diváků, ve kterém odehrajeme v sezóně 4 - 5 premiér a to jak pro děti tak pro dospělé diváky, pro které hrajeme večer. S inscenacemi jezdíme na zájezdy do okolí Olomouce, ale také po celé České republice. Pohádky jsme hráli i v zahraničí,” informovala o divadle členka souboru Petra Čiháková.

„Hráli jsme i v Ostravě inscenaci hry Karla Čapka R.U.R. pro střední školy. Dnešní představení se nám hrálo krásně. Bylo zde výborné prostředí a příjemní diváci,” dodala Barbora Šebestíková, stálá členka souboru.

V projektu ostravského divadla loutek Léto s pimprlaty se odehrálo již pět odpoledních nedělních představení, které podle organizátorů navštívilo 628 diváků. Před novou sezónou malí diváci ještě uvidí v neděli 16. srpna v 17 hodin v amfiteátru alternativní scény DLO představení Kolotoč pohádek Divadla Já to jsem z Hluboké nad Vltavou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám