Hlavní obsah

Navštivte Elsu i pana krále na zámku Mníšku

Novinky, Marie Charvátová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během podzimních prázdnin od čtvrtka 26. do neděle 29. října lze na zámku v Mníšku pod Brdy absolvovat prohlídky a programy pro děti. A zavítat do zámeckých komnat i do sklepení, na výstavku o módě, do výtvarného ateliéru nebo do věže s hodinami.

Foto: Anna Čelouchová

Spící pan král s rodinou ve sklepení zámku.

Článek

Ledová královna Elsa spolu s mníšeckou princeznou budou během podzimních prázdnin provádět rodiny s dětmi slavnostními zámeckými komnatami, kam se vodili důležití hosté a vzácné návštěvy. Děti se při Prohlídkách s královnou Elsou projdou velkými jídelnami, společenským sálem, salónkem pro pány i dámy nebo knihovnou s malovaným stropem.

Po prohlídce zámeckých místností pak mohou sejít po točitém schodišti do Kouzelného sklepení mezi pohádkové bytosti. Potkají tam létající čarodějnici, podzimní vílu nebo spícího pana krále. Jeho dcera Růženka byla zakletá a když se pak všichni v jejím království probudili, tatíčku královi už to podřimování zůstalo.

Otevřen bude také výtvarný ateliér nebo věž s hodinovým strojem a vyhlídkou na park a na město. Na výstavce o historii módy uvidíte malou Marii Terezii, Bílou paní, Sisi nebo Blanku z Valois.

Kromě prohlídek pro děti stále probíhají i klasické prohlídky zámku na dvou návštěvnických okruzích. Vybrat si můžete mezi reprezentačními místnostmi s barokním vybavením nebo soukromými prvorepublikovými pokoji posledních majitelů.

Reklama

Výběr článků

Načítám