Hlavní obsah

Návštěvníci Baťova institutu se seznámí s tradicemi Mongolska, Vietnamu a Ruska

Novinky, Michaela Mitáčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svět bez hranic. Tak se jmenuje akce na podporu integrace cizinců v České republice, která se ve čtvrtek 23. října uskuteční ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU. Akce začne v 9.00 a potrvá v budovách 14 a 15 zlínského továrního areálu až do večera.

Foto: archiv 14|15 BAŤŮV INSTITUT

Celý program se odehraje ve 14|15 BAŤOVĚ INSTITUTU ve Zlíně.

Článek

Návštěvníky čekají workshopy, odborné přednášky, volnočasové aktivity, soutěže, interaktivní prohlídky knihovny a muzea, promítání dokumentárního filmu a na závěr hudebně taneční vystoupení. 

Lidé se seznámí s tradicemi Mongolska, Vietnamu a Ruska. Součástí akce bude doprovodná putovní výstava fotografií známého umělce Jindřicha Štreita pod názvem Jsme ze stejné planety doplněná texty s příběhy novinářky Martiny Vašíčkové. 

Program začne v 9.00 přednáškami o integraci cizinců pro žáky základních škol. Na nich se děti seznámí s tradicemi a životem ve Vietnamu či v Mongolsku. Odpolední část je pak určena především veřejnosti. Ve 14.00 je plánováno zahájení v kavárně Šachmat, na němž si organizátoři připomenou páté výročí existence Centra pro integraci cizinců.

Během odpoledne se budou moci návštěvníci zapojit do volnočasových soutěží pro rodiny s dětmi. Na několika stanovištích je budou čekat nejrůznější aktivity a úkoly. Připraveny budou například kvízy, vyzkouší si lukostřelbu nebo typické dětské hry z Vietnamu či z Ruska.

V dětském oddělení Krajské knihovny Františka Bartoše ve Zlíně se uskuteční interaktivní čtení v mongolštině, vietnamštině a ruštině. K tomu všemu bude zajištěn i český překlad. Ve 4. patře knihovny bude připravena výstavka cizojazyčných knih, k níž byla vydána i brožurka s knižními tituly.

Muzeum jihovýchodní Moravy ve Zlíně si připravilo zajímavou prohlídku se soutěží. Od 15.00 bude promítání dokumentárního filmu Banánové děti a celá akce vyvrcholí v 17.00 hudebně tanečním vystoupení SonHuong music v kavárně Šachmat.

Akci pořádá Centrum na podporu integrace cizinců pro Zlínský kraj ve spolupráci se 14|15 Baťovým institutem, Zlínským krajem, Krajskou knihovnou Františka Bartoše ve Zlíně a Muzeem jihovýchodní Moravy ve Zlíně.

Související témata:

Výběr článků

Načítám